Prefa takavvattning nu också I P.10-kvalitet

Datum: 28 Apr 2021

Med PREFA kompletta system passar alla tak-, fasad- och tillbehörsprodukter perfekt. P.10-lacksystemet med matt yta och elegant utseende finns nu i ännu fler färger.

Takavvattningsystemet i P.10-kvalitet finns i totalt sju färger. Förutom de populära P.10-färgerna antracit, brun och ljusgrå finns det nu även nötbrun, svart, prefa-vit och mörkgrå.

PREFA ett komplett system: ännu fler färger, ännu fler alternativ
Det nu ännu större P.10-färgvalet kompletterar PREFA-systemet optimalt: Rännans eleganta, silkesmatta utseende anpassar sig perfekt till motsvarande PREFA-tak eller fasadbeklädnad. På detta sätt kan eleganta ton-till-ton-lösningar eller medvetet färgade accenter implementeras.

Den färgbeständiga P.10-ytan är ännu mer hållar och mer reptålig den ser därför fortfarande bra ut även efter 40 år. Eftersom materialet med den högkvalitativa ytförfiningen i spiralbeläggningsprocessen motstår yttre påverkan och belastningar och är UV, färg och väderbeständig.
PREFA Takpannor

Med genomtänkta tekniska detaljlösningar

PREFA erbjuder ett eget komplett takavvattningssystem i aluminium inklusive monteringstillbehör: Från hängrännor till kvadratrör, från lövsil till vattenkupa. Det väl beprövade systemet övertygar med genomtänkta tekniska detaljlösningar. PREFA avvattningssystem består till största delen av aluminium och är därmed rostfritt, snyggt och fullt fungerande även efter många år. Med PREFA takavvattningssystem slipper du krävande underhållsarbeten såsom lagning och målning.


Systemet finns i klassiska standardfärger som passar tak- och fasadprodukterna. Därmed kan eleganta lösningar i sammansmältande toner eller medvetna färgaccenter realiseras. Färgerna antracit, brun och ljusgrå finns sedan 2019 även i P.10-kvalitet. Med P.10 har PREFA utvecklat en färgbeständig yta som uppfyller de högsta kvalitetskraven. Materialet tål påverkan och belastningar utifrån och är garanterat UV-, färg- och väderbeständigt.

HÖG MOTSTANDSKRAFT ÄVEN VID EXTREMA FÖRHÅLLANDEN Takrännorna tillverkas av ytbehandlade aluminiumband. Tack vare ytförädlingen av hög kvalitet med coil coating förblir lackskiktet formbart och mycket slitstarkt, även vid extrema väderförhållanden.

SKONAR MILJÖN OCH FRI FRÅN SKADLIGA ÄMNEN Även ur ett miljömässigt perspektiv är PREFA takavvattningssystem i aluminium det bästa alternativet. Aluminium avger inga skadliga tungmetaller, till skillnad från många andra material, vid kontinuerligt regnvattenflöde via rännor och rör ut i avloppsvattnet.

PREFA Kvadratror

Modern takavvattning för minimalistisk arkitektur

Det kvadratiska helhetssystemet i minimalistisk, elegant design är perfekt för moderna byggnader. Avvattningen kan integreras perfekt i arkitekturen och förbättrar utseendet hos varje objekt. Med hållare på baksidan monteras kvadratrören snyggt i fasaden – utan synliga infästningar.


Robust utförande
PREFA takavvattningssystem i aluminium består av olika komponenter som är anpassade till varandra: kvadratiska stuprör med en radie som är anpassad efter lådrännor, två rörböjar i 72° vinkel, fasadutloppsrör och en fyrkantig vattenkupa med fyrkantigt utlopp. Våra innovativa aluminiumprodukter har en mycket robust konstruktion. Det kvadratiska stupröret med måtten 100x100 är tillverkat av 1,6 mm tjocka strängpressade profiler och med genomgående fäste för fästklammer.

PREFA KVADRATRÖR – MATT
¬ Storlek 100x100 mm
¬ Materialtjocklek 1,6 mm
¬ Langder 3 000 mm, 1 500 mm, 600 mm

FÖRDELAR
¬ Elegant design
¬ Dold infästning
¬ Stort färgurval
¬ Robust utförande
(1,6 mm väggtjocklek)

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår