Mörbyskolan

Ombyggnad av låg- & mellanstadieskola i Danderyd. Själva byggnationen startade februari 2019 med en beräknad byggtid på 11 månader till en uppskattad kostnad av 20 mkr.

Byggherre var Danderyds kommun Tekniska kontoret och som arkitekter anlitades AIX Arkitekter. Projektet utfördes i form av partnering som hanterades av Skanska Sverige som totalentreprenör.

Tittar vi på andra företag som Byggfakta har kopplat till byggprojektet hittar vi exempelvis Skanska Sverige (Teknik) som har deltagit som konstruktör, som ventilationskonsult arbetade Creanova och Creanova utsågs till VS-konsult. Elkonsult var Electro-Engineering i Stockholm.


Produktkopplingar: Moduler för skolor

Moduler för skolor

Bästa möjliga skola är självklart för oss på PCS Modulsystem. Vi vet av erfarenhet att de tillfälliga skolor vi monterar med våra skolmoduler är bättre än 90 procent av alla permanenta skolor som finns i Sverige. Genom kontinuerlig utveckling av våra moduler, och med framtagningen av vår helt nya tysta modul PCS Comfort så har vi på PCS Modulsystem en kvalitetsstandard på våra skolmoduler som ingen annan kan överträffa.

Ibland kan ett lokalbehov komma plötsligt. Mörbyskolan i Danderyds kommun norr om Stockholm fick akuta problem med början sommaren 2015. En vattenskada i en av skolbyggnaderna torkade inte. Snabbt behövdes två klassrum till skolstarten. På 17 dagar ordnade PCS Modulsystem allt från beställning till färdigställd och slutbesiktigad skola.

Men den gamla skolans problemen fortsatte. På grund av felkonstruktioner hade nya vattenskador uppkommit vintern 2018. Lösningen blev då att PCS Modulsystem först fick etablera ett 2-plans skolhus på en ledig yta uppe vid skogen. Med två olika lyftkranar som tillsammans kunde lyfta in de 16 moduler som krävdes etablerades här en skollokal med fyra klassrum, grupprum, personalrum, teknikrum, toaletter, kapprum och trapphus med hiss.

För att skapa ytterligare klassrum till två högstadieklasser som saknade rum, byggde PCS Modulsystem på ytterligare ett plan på den paviljong som restes snabbt sommaren 2015. Ett montage som fick göras i mörker efter skoltidens slut samt i den bistra vinterkyla som januari 2018 bjöd på. Etableringen gick dock enligt plan och våren kunde nya skolhuset ta emot eleverna.

Mörbyskolans skolokaler är monterade med:
Skola 1: 16 PCS Comfortmoduler. Självbärande flyttbara modulkonstruktioner för extra tyst innemiljö. Storlek 12x3 meter, förutom 2 st entré/teknikmoduler på 3,4x12 meter samt hiss/trappmodul på 9x3 meter.
Skola 2: 16 PCS Comfortmoduler. Självbärande flyttbara modulkonstruktioner för extra tyst innemiljö. Storlek 12x3 meter, förutom 2 st entré/teknikmoduler på 3,4x12 meter samt hiss/trappmodul på 9x3 meter.

Inblandade företag

Arkitekt skiss
AIX Arkitekter AB
Arkitekt
AIX Arkitekter AB
Byggentreprenör
Skanska Sverige AB
Byggherre
Danderyds kommun Tekniska kontoret
Elkonsult
Electro-Engineering i Stockholm AB
Konstruktör
Skanska Sverige AB (Teknik)
Totalentreprenör
Skanska Sverige AB
Ventilationskonsult
Creanova AB
Vs-konsult
Creanova AB

Fler produkter från PCS Modulsystem AB

Moduler för kontor

Moduler för kontor

Flexibilitet må vara ett överanvänt ord, men det beskriver så väl användbarhe...


Moduler för förskolor

Moduler för förskolor

De förskolemoduler vi använder för att skapa förskolor är i grunden samma mod...


Moduler för boenden

Moduler för boenden

Boende finns i många former, från bostäder till boenden inom vård, utbildning...


Moduler för sjukhus och vårdavdelningar

Moduler för sjukhus och vårdavdelningar

Moduler anpassade för modern och avancerad sjukvård ställer alldeles särskild...


Referensprojekt från PCS Modulsystem AB

Ljungmyrsskolan

Ljungmyrsskolan

Rivning | Täby | 0,5-2 Mkr

Rivning av låg- & mellanstadieskola som uppgår till 2 byggnader i Täby. Själv...

Malmö universitetssjukhus

Malmö universitetssjukhus

Nybyggnad | Malmö | Ej officiell

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 9 våning...

Romfartuna förskola

Romfartuna förskola

Nybyggnad | Västerås | Ej officiell

Nybyggnad av förskola i Västerås. Själva byggnationen startade januari 2017 .

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...