Nytt webbaserat tekniskt bibliotek

Datum: 16 Aug 2012

FOAMGLAS Nordic AB publicerar ett nytt webbaserat tekniskt bibliotek med ekologiskt och ekonomisk hållbara isolerlösningar för hela byggnadsskalet.

Det tekniska biblioteket innehåller principlösningar med ritningsdetaljer och installationsanvisningar för byggprojektörer och installatörer av isoleringslösningar.

Lösningarna är beprövade och baserade på många års erfarenhet från våra systerbolag ute i Europa och är sammanställda och godkända av den tekniska avdelningen på Foamglas Nordic Abs moderbolag i Belgien. Det tekniska biblioteket är därmed också internationellt transparent och finns att tillgå på alla större internationella språk som t.ex engelska, tyska och franska.

- Med det nya tekniska biblioteket så tar vi ett ytterligare steg i processen att säkra arbetsprocessen med att ägaren och förvaltaren ska få en isolerlösning med lång livslängd och god driftsekonomi, säger Björn Ask, Sälj- och Marknadschef på FOAMGLAS Nordic AB

Det tekniska biblioteket omfattar 75 st datablad indelade i 4 olika kapitel efter byggnadsdel : under markkonstruktioner, ytterväggar, invändig isolering, tak och terrasser. Databladen innehåller förutom ritningsdetaljer och bilder även tydliga projekterings- och installationsanvisningar. Syftet är att samla all viktig information i ett och samma dokument som kan följa ett byggprojekt från tidigt ritbord till installerad lösning på plats i byggnaden.

Referensprojekt från FOAMGLAS Nordic AB

Grändhusen

Grändhusen

Nybyggnad | Lomma | Ca 50 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 20 byggnader i Lomma med 20 lägen...

Max IV, etapp 1

Max IV, etapp 1

Nybyggnad | Lund | ca 500 mkr

Nybyggnad av laboratorium, forskning som uppgår till 2 byggnader i Lund på 3 ...

Turning Torso

Turning Torso

Nybyggnad | Mallmö | 700,0 Mkr

Nybyggnad . Själva byggnationen startade juni 2001 till en uppskattad kostnad...

UMAS Akuten

UMAS Akuten

Ombyggnad | Malmö | 605 mkr

Ombyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 6 våning...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår