Nytec Tillträdesluckor

Datum: 31 Maj 2018

Beroende på vad luckan ska användas till så har den ju flera olika namn. Uppstigningslucka, Nedstigningslucka eller Inspektionslucka. Kan även användas som Renslucka. Nytec har två olika modeller, en med träsarg och en med isolerad plåtsarg.

Träsarg
Som standard är träsargen 230 mm hög + höjden på själva öppningsramen ca 60-70 mm. Den kan fås i andra höjder. Tjockleken på sargen är ca 33 mm och öppningsramen ca 48 mm.

Locket på dessa luckor med träsarg kommer som standard i svart plåtlock som är kondensisolerat. Locket kan fås i valfri RAL kulör.

Fästbeslag för hänglås ingår som öppningssystem, det kan fästas både invändigt eller utvändigt beroende på luckans funktion. Man kan få den med Gastrycksfjäder med spärr, så luckan kan spärras i öppet läge. Även kedja som håller locket i ca 130 graders vinkel och hindrar locket från att slå i taket vid öppning kan fås.

Standardstorlekar är 600x600 mm, 600x800 mm, 600x900 mm, 700x900 mm, 1000x1000 mm i invändigt sargmått. Hålmått i tak. Men vi kan tillverka i andra mått, kom med förfrågan så räknar vi fram pris på ert önskade mått.

Isolerad plåtsarg
Nytec ́s isolerade plåtsarg har ett U-värde på låga 0,78 W/m²K. Sargen är isolerad med 40mm mineralull. Som standard sarghöjder i denna modell finns 300 och 500 mm. Men kan tillverkas i andra sarghöjder om så önskas.

Locket på denna luckan är som standard av aluminium och är isolerat. Vid speciella behov kan locket fås med extra isolering. Locket kan fås lackerat i valfri RAL kulör.

Nytec ́s isolerade Uppstigningslucka kommer som standard med ett invändigt handtag med nyckellås. Och som standard är det även gastrycksfjädrar på sidorna. När luckan ska användas för Nedstig eller Inspektion så har den ett utvändigt fästbeslag för hänglås.

Som standardstorlekar på dessa har vi 600x900 mm, 700x900 mm, 800x800 mm och 1000x1000 mm. Vi kan tillverka andra storlekar.

På dessa luckor så kan man även få locket med Ljusgenomsläpp.

Mer om produkten Uppstigningsluckor

Uppstigningsluckor

Sarg kan fås i PVC-plast eller trä. Lock kan fås i plåt eller som kupollock med ljusinsläpp.

Lockvarianter

Läs mer

Sargar

Läs mer

Storlekssortiment

Läs mer

Öppningssystem

Läs mer

Renoveringsluckor

Läs mer

Tillbehör

Läs mer

Installation/Service

Läs mer

Teknisk info

Läs mer

Teknisk support

Läs mer

Tillträdesluckor - Broschyr

Läs mer

Ladda hem dokument

Läs mer

Drift&skötsel Uppstiglucka

Läs mer

Produktblad - Nytec uppstigningslucka

Läs mer

Uppstigningslucka - Miljövarudeklaration

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår