Nyhet! Integrerat sollcellstak i plåt

Datum: 16 Jan 2020

Som agent för Estländska bolaget RoofitSolar Energy OÜ kan vi nu lansera RoofitSolars prisbelönta och patenterade integrerade sollcellstak. Ett integrerat och mycket tåligt plåttak där solcellen är integrerad i den bandtäckta takplåten.

Den svartfärgade plåten tekniken bygger på, köps från en välkänd stor svensk koncern. Solcellstekniken appliceras i plåtpanelen i nybyggd fabrik till en patenterad unik ny typ av byggnadsdel. Slutprodukten blir att 2 olika produkter sammanfogas till 1. I nyproduktion eller vid ROT objekt ger detta en mer ekonomisk och hållbar lösning än där ett nytt tak läggs först och därefter monteras solceller på det nya taket. Förutom att du får ett snyggt solcellstak känns tekniken med bandtäckning igen sedan gammalt. Detta tak passar därför även historiska byggnader där krav finns på viss typ av design och utförande.

Tekniken har erhållit ett antal pris och är senast nominerad till pris hos German Energy Agency (dena) i samarbete med World Energy Council.

För mer info gå in på www.energihus.se eller ring oss för mer info.

Mer om produkten Roofit.solar

Roofit.solar

Våra solcellsmoduler är innovativa byggnadsintegrerade solpaneler som ersätter andra typer av takbeläggningar. Modulerna är även möjliga att montera på fasad.

Tunna energiproducerande solceller är monterade inuti takpaneler. Takpanelerna sammankopplas mellan bärläkten under takbeläggningen. Ett nytt soltak läggs lika enkelt som vanligt plåttak.

Effekt 155W/kvm. Färdiga system för DC/AC anslutningar är framtagna tillsammans med specialister i Sverige.

ROOFIT MODULE (105W)
ROOFIT MODULE (130W)
INSTALLATION & SERVICES
Installationsmanual

Roofit 3x8/105/RR33/B/A - Beskrivningstext

Läs mer

Roofit 3x10/130W/RR33/B/A - Beskrivningstext

Läs mer

Roofit 3x8/110W/RR33/B/DS - Beskrivningstext

Läs mer

Roofit3x8/110/RR33/B/C - Beskrivningstext

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår