Brf Bondberget

När hela Kungsängen står klart handlar det om cirka 500 lägenheter plus lokaler för förskola och kommersiell verksamhet.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Rockwool AB

Lägenheterna i Brf Bondberget är redan slutsålda, även om inflyttningen för de första boende i nya stadsdelen Kungsängen i Jönköping sker i början av maj 2017. Entreprenören GBJ Bygg valde återigen ROCKWOOL REDAir FLEX som fasadisolering i ett hus med träkonstruktion.

GBJ Bygg har använt REDAir FLEX i flera tidigare projekt och har goda erfarenheter från isoleringen. Leif Andersson är platschef på GBJ Bygg och förutom de goda isoleringsegenskaperna lyfter han även den smidiga och snabba monteringen. – Skulle jag bygga en villa är det mycket som talar för att jag väljer det här systemet. Principen är densamma för ett putsat hus – man skruvar i trästommen och sätter sedan en putsbärare utanför, säger han och tillägger att det i princip krävs ett system som REDAir FLEX till en träkonstruktion.

Ett annat argument för ROCKWOOL var att kommunen i sina anvisningar för projektet angivit att all isolering ovan mark ska utgöras av obrännbart material.

När hela Kungsängen står klart handlar det om cirka 500 lägenheter plus lokaler för förskola och kommersiell verksamhet. Temat för hela området är Mobility Management, ett koncept för att främja hållbara transporter och påverka resenärers attityder och beteenden. Det märks konkret genom att en elcykel ingår i varje lägenhet och flera hus är konstruerade helt, eller delvis, i trä. – Ett homogent trähus som bärande stomme får bra u-värde och jag tror inte att det finns något annat sätt att isolera på. Utan den hårda isoleringen i REDAir FLEX hade vi behövt regla och sätta isoleringen där. I stället räcker det med en läkt efter isoleringen och då vi ett lägre u-värde. På så sätt är systemet kanonbra, säger Leif Andersson.


Produktkopplingar

Isolering av vägg

Isolering av vägg ger skydd mot brand och ljud men framförallt håller den värmen inne i byggnaden. ROCKWOOL ti ...


Projektdata

Värde(Milj.):
Entr.form:
EU.nr:
Volym:
Huskroppar:
P-platser:
Bruttoyta:
Tomtyta:
Lägenheter:
Våningar:
Vån.under jord:
Byggstart:
Färdigt:
Byggtid:
Skapades:
Uppdaterades:

Relaterade projekt

280 studentlägenheter

280 studentlägenheter

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 280 lägenheter. Själva byggnation...

79&Park

79&Park

Nybyggnad | Stockholm | 400-500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Stockholm med 168 läge...

Akelius

Akelius

Utv. renovering | Rönninge | 50-70 mkr

Utv. renovering av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Salem med 720...

Äldreboende

Äldreboende

Nybyggnad | Kungälv | ca 155 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Kungälv med 110 läg...