Nya produkter från Bostik

Datum: 21 Maj 2019

Snabbverkande stenlim för murblock, sten och trädgårdssten

Stone Fix Foam är en revolution för resning av murar och icke bärande väggar med sten- och byggblock både ute och inne. Det snabbtorkande stenlimmet är betydligt snabbare och renare än murbruk och ger dessutom en dammfri arbetsmiljö.

Stone Fix Foam är ett foglim som ger en klibbfri och stabil konstruktion redan efter 5-8 minuter och är helt genomhärdat efter 24 timmar. En vägg eller trädgårdsmur limmas upp på minuter! Inga tunga säckar med murbruk eller blandning med vatten – det enda som behövs är en fogpistol. En flaska Stone Fix Foam motsvarar 20 kg murbruk vilket gör limning med Stone Fix Foam till en billigare och enklare fogmetod jämfört med murning. Dessutom fäster Stone Fix Foam även på cellplast, metall och trä. Fri från skadliga mjukgörare (klorparafin).

”Stone Fix Foam är ett smart sätt att resa väggar av mur- och stenblock. Det är både ekonomiskt, går snabbt och är enklare än traditionell murning. Vårt stenlim är också fritt från skadliga mjukgörare, klorparafin, vilket gör Stone Fix Foam till det givna för konstruktioner som inte är bärande.”
Jasper Cole, produktchef, Bostik Northern Europe.


Läs mer om Stone Fix Foam!En ny värld för målare - Bostik Paint Professional

Upptäck Bostiks nya serie fogmassor som är övermålningsbara, utan genomblödning och utan färgsprickor. De flexibla och tåliga fogmassorna gör målarens arbete smidigare och resultatet strålande.

Säg adjö till problemen
Med Bostik Paint Professional försvinner klassiska problem som sprickbildning under tiden fogmassan härdar, samt missfärgningar och mörka fläckar, så kallade blödningar. Slutresultatet håller hög kvalitet och arbetsflödet blir mer effektivt.

Lanserar Bostik SPO-teknologi
Bostik Paint Professional täcker användningsområden som fogning och lagning inomhus samt fogmassor anpassade för utomhusbruk. Gemensamt för de fem nya produkterna är att de bygger på Bostik SPO-teknologi (Sealant Paint Optimization). Genom fokuserat utvecklingsarbete och samarbete med marknadens största färgtillverkare, har produkterna utvecklats med unik prestanda när det gäller samverkan med olika typer av färgsystem.

Läs mer om Paint Professional!Certifierade brandskyddsprodukter med hög miljöprofil - Bostik Fire Bond

Bostik Fire Bond® är en komplett serie av passiva brandskyddsprodukter. Samtliga produkter är certifierade och godkända enligt svenskt regelverk. De möter dessutom högt ställda miljökrav.

Ett lätt och smidigt brandskydd som räddar liv
Bostik Fire Bond® ger ett passivt brandskydd som förhindrar spridning av eld, värme ¬och rök vilket fördröjer tiden för brandutveckling och ger mer tid för evakuering och brandsläckning. Produkterna används av brandskyddsspecialister och professionella hantverkare och installatörer för brandfogning och tätning vid nybyggnation såväl som vid renovering.

Fokus på certifikat, godkännanden och miljö
Produktcertifieringar från ledande certifieringsorganisationer för brandsäkerhet, test av brandmotstånd och miljögodkännanden har stått i fokus vid utvecklingen av produktserien. Med Fire Bond® erbjuds ett certifierat system som ät testat och godkänt för mer än 150 olika byggkonstruktioner, t.ex. för brandtätning runt kablar, rör och linjära fogar i väggar och runt dörrar. Fire Bond® är även godkända enligt Byggvarubedömningen, Sunda Hus, Svanen, LEED och BREEAM att använda i byggprojekt med höga miljökrav.

Läs mer om Fire Bond!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår