Ny multiarena i Guldsmedshyttan

En multiarena med konstgräs där ungdomarna i området kan spela alla möjliga sorters bollspel, både på kors och tvärs i arenan.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Tress Sport och Lek AB

Lindesbergs kommun satsar på barnens rörelse Kommunens tillväxtutskott valde att satsa rejält på olika lekplatser, utegym och spontanidrottsplatser för att möta behovet av nya samlingsplatser främst för alla barn och ungdomar.

Guldsmedshyttan fick ny multiarena
I Guldsmedshyttan anlades en helt ny multiarena med härligt grönt konstgräs. För att smälta in så bra som möjligt i omgivningen valdes RAL-färgen 6018 Yellow green. Multiarenan är tillverkad i varmförzinkat stål vilket gör den helt underhållsfri. På kortsidorna finns målburar i storleken 5 mot 5 om man vill spela fotboll. Annars är det även populärt med handbollsspel och basket eftersom arenan har basketbolltoppar monterade på långsidorna.

Arenan mäter 15 gånger 32 meter, så här kan många olika bollspel och lekar pågå samtidigt. På långsidorna finns det även två minimål integrerade i stålsektionerna. Dessa mål passar utmärkt för innebandyspel vilket går alldeles utmärkt att spela utomhus också.

Balansbana med parkour
Precis bredvid multiarenan anlades en lekyta för de lite yngre barnen. Det blev enhetligt och praktiskt med konstgräset som fortsätter ut från arenans kortsida, här med en sviktpad under gräset som fallunderlag. Detta område har fokus på balans och motorik och är fyllt av spännande hinder och klätterställningar. Här kan barnen utmana sig själva och kompisarna att klara hela balansbanan utan att trilla av. Parkour-blocken och bollarna är populära att träna hopp och balans på. Dessutom är de utmärkta att sitta och vila på när benen behöver en välbehövlig paus.

Ställningen med en massa rör kallas Monkey rails och är utvecklad tillsammans med professionella parkour-utövare. Avståndet mellan räckena är noga uträknade för att ge den bästa upplevelsen med olika hopp och förflyttningar. Hela området andas aktivitet och rörelseglädje, där lek och träning går hand i hand.


Produktkopplingar

Multiarenor och näridrottsplats

Underhållsfria multisportarenor och näridrottsplatser i olika material som lockar till rörelse och spontana ak ...


Relaterade projekt

Projekt utegym på Umeå Universitet

Projekt utegym på Umeå Universitet

Umeå

Utegym ger ett rörelserikt campus


Tomelilla IF

Tomelilla IF

Tomelilla


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår