Ny frånluftsvärmepump från NIBE klarar uppvärmning enligt BBR 16

Datum: 16 Sep 2010

  • NIBE F750 – ny frånluftsvärmepump som ensam klarar att värma en villa på 200 kvm med bra klimatskärm enligt BBR 16.
  • Max installerad eleffekt kan spärras.
  • Extra hög kompressoreffekt.
  • Inverterstyrd rotationskompressor.
  • Lågenergicirkulationspumpar.
  • Lågenergifläkt.
De nya byggreglerna – BBR 16 – innehåller mycket hårda normer när det gäller energiförbrukning. Många har gjort bedömningen att det bara är berg- eller jordvärmepumpar som klarar de nya kraven. Men NIBE visar att det istället är en helt ny frånluftsvärmepump som är bäst för nybyggen enligt de nya kraven.

Inte bara bergvärme
Den som bygger ett nytt hus idag måste installera en värmeanläggning för de nya reglerna. En anläggning som måste vara både flexibel och effektiv. Den måste ha effekt nog för att värma upp de kalla dagarna, men inte ha någon ”överkapacitet” resten av tiden.

– Våra beräkningar visar att en bergvärmepump helt enkelt är för kraftfull för nya enfamiljshus med modern ”klimatskärm”, säger Richard Carlholmer på NIBE.

Det blir många mycket slitsamma start och stopp för kompressorn. Och dessutom fattas det nästan alltid tillräckligt stor vattenvolym, vilket kräver komplettering med en platskrävande volymtank.

– NIBE F750 är något så unikt som en frånluftsvärmepump som klarar att värma upp de flesta olika nybyggda hus i Sverige enligt BBR 16. I de flesta delar av landet klarar den utan problem nybyggda hus på 1,5 plan och 200 kvadratmeter, med bra klimatskärm.

För mer information klicka på bilderna eller länken nedanför.

Mer om produkten Frånluftsvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpar

I ett hus byggt 1980 eller senare är installation av en frånluftsvärmepump den vanligaste, enklaste och mest förmånliga lösningen för uppvärmning och varmvatten. Enkelt beskrivet återanvänder den energin från den varma inomhusluften, innan den lämnar huset genom ventilationssystemet. Med frånluftsvärmepump från NIBE betalar du bara hälften för uppvärmning och varmvatten, eller t o m ännu mindre, jämfört med en konventionell elpanna med mekanisk frånlufts­ventilation. Resten är gratis. Det här är dessutom en perfekt lösning vid nybyggnation upp till ca 200 m2.

Alla Frånluftsvärmepumpar
NIBE F730

NIBE F730

Produktöversikt

Läs mer

NIBE F750

NIBE F750

Produktöversikt

Läs mer

NIBE F370

NIBE F370

Produktöversikt

Läs mer

NIBE F470

NIBE F470

Produktöversikt

Läs mer

NIBE F110

NIBE F110

Produktöversikt

Läs mer

Produktkatalog NIBE
Installatörer - Sök efter installatörer inom ett visst område
Produktblad
AMA-texter NIBE F370
AMA-texter NIBE F470
AMA-texter NIBE F750
Teknisk data NIBE F110
Teknisk data NIBE F370
Teknisk data NIBE F470
Teknisk data NIBE F730
Teknisk data NIBE F750

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår