Nu lanserar vi SiOO:X Advance Wood System

Datum: 11 Maj 2022

SiOO:X Kärnfurutrall 6 månader efter behandling.

Möt våren med nästa generations kiselskyddade trä med SiOO:X. Förbehandlad, nya förbättrade funktioner, Designed by Nature

Sioo Wood Protection lanserar en ny banbrytande kollektion av förbehandlat trä, av högsta kvalitet som nu även är brandskyddande, med fler färgval och längre hållbarhet.

Där ingår:
SiOO:X Kärnfurutrall – SiOO:X-behandlad kärnfuru med hög andel kärnved, strukturerad och ljusgrå redan från början.
SiOO:X Granpanel – trä av hög kvalitet med möjligheter till anpassade profiler, färger och mått.
SiOO:X Vulcan Trall & Panel – Sioo:x-behandlad Thermo Furu. Högsta beständighet enligt klass 1.

Träprodukterna har unika egenskaper och ger stora fördelar till ditt nästa projekt. Med SiOO:X Advance Wood System får du ett miljöanpassat trä som går att lita på. Sioo:x-behandlingen ger en mycket vacker, lättskött yta med en len och jämn finish och dessutom är den så gott som klar när den sitter på plats.

SiOO:X Kärnfurutrall är en svensk närproducerad fura med hög andel kärnved, upp till 98%. Det gör att den är miljöanpassad och extra väl skyddad med både kådfylld kärnved och Sioo:x-kisel. Man får en hållbarhet på kärnveden av upp till 15 år mot röta och ännu längre när man följer Sioo:x-behandlingen.

Trallen har använts framgångsrikt och är uppskattad i hemma-fixar-programmet Roomservice VIP med flera (se bilderna på Kärnfurutrallen). En unik egenskap är att trallytan levereras strukturerad och infärgat grå redan från början. Färgtonen fördjupas och blir allt vackrare med tiden. Ytan blir mer hållbar.


SiOO:X Panelfärg – 03. Shark Grey. Djursjukhuset i Jönköping.

SiOO:X Panelfärg – motsv. 02. Oyster Grey. Vattnets hus i Ängelholm.


SiOO:X Granpanel är också ett populärt alternativ. Där kombineras fördelen med att granen står torr över tiden med SiOO:X förmåga att ge ett multiskydd och en jämn, ljus, naturlig träyta. Dessutom är den nu brandklassad enligt klass D, EN13501. Valmöjligheterna är flera både beträffande dimension, profil och utseende.

Vi använder oss av virkesleverantörer som liksom vi tar skogen och dess framtid på fullt allvar. Därför kan vi garantera en bra kvalitet och leverera produkter som kan monteras och upplevas direkt – ”Ready to Use”. Det skapar såklart kortare produktionstider och en mindre arbetskostnad. Sammantaget en hållbar, naturlig lösning med god ekonomi.


SiOO:X Vulcan Panel. Cardrona Cabin - Wanaka, New Zealand AbodoWood. Foto: Chris Lea.

SiOO:X Vulcan Panel. The Ballance Street Studio, Gisborne, New Zealand.


SiOO:X Vulcan Trall och Panel är helt miljöanpassad, FSC-certifierad och har unika fördelar baserat på träets egen goda beständighet och den skyddande kiselsköld som SiOO:X adderar. Vulcan är en Thermobehandlad Radiata Furu som Sioo använt globalt i många år och har visat sig vara av stort intresse för arkitekter, speciellt i offentliga miljöer. Träets rötbeständighet ligger i klass 1, viket är branschledande. Dessutom är panelen brandskyddad i klass D genom SiOO:X behandlingen.

Träet åldras från en mörkt brun till en vackert silvergrå yta över tid när du väljer SiOO:X opigmenterad. Men Vulcan levereras även med de fyra ljusaste SiOOX-kulörerna från Cloud grey till Fog grey. Väljer du att bygga med SiOO:X Vulcan så gör du ett medvetet val för framtiden som ger låga, nästintill inga avtryck på miljön och du får dessutom en yta som tål väder och vind och som bonus ett vilsamt objekt att vila ögonen på.

Vi på Sioo tar gärna hand om er förfrågan! Hör av er till oss via info@sioox.se

Referensprojekt från Sioo Wood Protection AB

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår