När upplevde du senast något nytt inom golv?

Datum: 1 Apr 2019

Under lång tid har konventionella keramiska plattor, till exempel kakel och klinker, använts som golvmaterial, huvudsakligen på grund av dess attraktiva utseende och höga slitstyrka. Dock är keramiska plattor kalla, svåra att installera och spricker lätt om ett tungt föremål tappas på golvet.

Bjelins nya golvplattor med ett slitskikt bestående av Nadura-materialet, uppfunnet och patenterat av Bjelins systerbolag Välinge Innovation AB, mer kända som uppfinnarna av klickgolvet, eliminerar alla sådana nackdelar.

Extremt hårda golv
Med sin patenterade solida yta ger Nadura ett högt slit- och slagmotstånd som är överlägset mot traditionella golv. Golven är robusta och hållbara, gjorda för att motstå både dagliga och extrema situationer.

Vad är Nadura?
Nadura är en pulvermix, bestående av träfiber, bindemedel, keramiska partiklar och färgpigment, vilka härdas samman under hög temperatur och högt tryck. Nadura formas till tunna skikt som sammanfogas med ett kärnmaterial. Den främsta fördelen är att endast den övre delen, som utsätts för slag och slitage, är ett starkt keramiskt material.

Klicka ihop för en flytande installation
Alla Bjelins Nadura-plattor har ett avancerat Välinge 2G/5G ® låssystem vilket möjliggör för enkla flytande installationer av stora golvytor utan att behöva använda expansionsfogar.

Bjelin Nadura Tiles är extremt lätta att installera, lika varma som trä och starkare än keramiska plattor.

Miljövänlig högkvalitativ produktion
Bjelins Nadura Tiles-golv tillverkas av Välinge Innovation AB i nya avancerade toppmoderna fabriker i Viken, Skåne. Detta garanterar produkter av hög kvalitet eftersom vi har kontroll över alla produktionssteg från pulverproduktion till pressning och profilering.

Tillverkningen är mycket miljövänlig. Träpartiklar från produktionen återvinns och används vid pulverproduktion. Energiförbrukningen är låg eftersom Nadura-ytskiktet bildas under en mycket kortare tid och under mycket lägre temperatur än vad som behövs vid konventionell tillverkning av keramiska plattor.

Mer om produkten Bjelin Nadura

Bjelin Nadura

Bjelin Nadura är det absolut senaste inom golvvärlden. Materialet speglar sin samtid på ett enastående sätt där man vill ha alla de bästa egenskaperna här och nu. Modernt, högteknologiskt, miljövänligt och prisvärt. Allt på samma gång.

Naduragolv

Naduragolv

Köp produkterna

Läs mer

Läggninganvisningar

Läs mer

Referensprojekt från Bjelin Sweden AB

Hotell Svalbard

Hotell Svalbard

Svalbard

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...