När teknik möter design

Datum: 16 Nov 2020

Stalas nya, unika material StalaTex™ tar rostfritt stål in i en helt ny epok. I StalaTex™ kombineras stålets oslagbara egenskaper med vackra, inredningsvänliga texturer. När teknik och design möts, visar sig det finländska kunnandet från sin bästa sida. Vi började med att kommersialisera StalaTex™-tekniken i bänkskivor, diskbänkar och stänkpaneler till kök och tvättrum, men mycket mer än så ligger i pipeline.

StalaTex™ togs ursprungligen fram för att förbättra stålets egenskaper när det gäller repor och fingeravtryck samt för att gå från en kall, industriell framtoning till en mer varm och tilltalande känsla. Som ett hygieniskt, hållbart och återvinningsbart material är rostfritt stål helt överlägset. Tack vare StalaTex™ tål det nu även att tittas på. Det gör det möjligt att använda materialet mer mångsidigt i olika typer av inrednings- och byggprojekt.

StalaTex™-sortimentet har formgivits av designern Harri Koskinen. Modellerna omfattar åtta olika naturmotiv som går att få till Stalas Seven-diskbänkar, stålbänkskivor, stänkpaneler och täcksidor.

Seven-diskbänkarna kan tillverkas i längder på upp till 3 meter och förses med åtta olika typer av diskhomodeller. Det går också bra att beställa en stålbänkskiva utan ho. Spisöppning finns som tillval och när det gäller bänkskivans tjocklek finns tre olika varianter, 20, 30 och 40 mm.

Stänkpanelerna är 8 mm tjocka om man räknar med stödkonstruktionen. De tillverkas på beställning efter kundens egna mått. Längden kan variera mellan 200–3000 mm och höjden mellan 50–700 mm.

Vår tunnare stänkpanel utgörs av en 0,7 mm tjock stålskiva som passar för att klä in socklar, skåpens insidor, gavlar och övriga bänkytor med. Längden på skivan kan variera mellan 100–3000 mm och höjden mellan 50–1000 mm.

StalaTex™-bänkskiva: från 3513 SEK (exkl. moms)

Stänkpanel: från 2265 SEK (exkl. moms)


I planeringsprogrammet StalaDesigner får du snabbt fram det exakta priset på din bänkskiva, baserat på dina egna val.

Alla StalaTex™-produkter tillverkas på beställning på Stalas fabrik i Finland inom några vardagar. Vi erbjuder snabba leveranser till övriga Norden – vår leveranssäkerhet ligger på otroliga 98%!

En långlivad stålprodukt håller i årtionden. Och när stålet når slutet av sin livscykel kan det återvinnas till 100% och bli nytt stål.

Hör gärna närmare med vår säljservice!
Tel 023 275 10


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår