Modulbyggnaden landade och blev ett fint skolhus

Datum: 6 Mar 2020

På kort tid får Ekebyhovskolan på Ekerö sin nya skolpaviljong. Från att de flyttbara modulerna landade på plats under första dagarna i oktober växte en ny modulbyggnad upp på Ekebyhovskolan på Ekerö där personal och elever kunder flytta in när vårterminen 2020 startade. Totalt skapades här på kort tid sex klassrum, tillhörande grupprum, arbets- och samlingsrum för pedagogerna samt omklädningsrum, toaletter mm.

Själva montaget av modulbyggnaden gick väldigt snabbt. Efter några dagars modulmontage stod skolmodulerna till den nya tillfälliga skolpaviljong i två plan på plats.

Intensiva arbetsveckor till skolstart
Från första modulmontageveckan och fram till att pedagoger och elever kunde ta skolan i besittning efter jullovet så vidtog ett antal veckors intensivt arbete med färdigställande både ut- och invändigt. Skolgården gjorde i ordning. Tillgänglighetsanpassade ramper byggdes till trapphuset, där det finns hiss. Fasaden gjordes riktigt fin.

Invändigt var redan från fabrik mycket klart i byggmodulerna. Men självklart krävdes ändå en hel del ytterligare, som att rörmokarna kopplade på vatten och avlopp färdigt. De installerade också samt kopplade upp de vattenburna radiatorerna mot värmepumparna med luft/vattensystem. Elektriker och ventilationstekniker såg till att all elektricitet och ventilation drogs färdigt och kopplades in från de teknikrum som finns i de moduler som har monterats.

Högsta ljud- och ljuskomfort
Ekerö kommun, som hyr skolhuset som är skapat med hjälp av dessa skolmoduler av PCS Modulsystem, har valt den högkvalitativa PCS Comfort modulserien. Det kommer säkerställa att den inre miljön har mycket god ljud- och ljuskomfort för bästa möjliga arbetsmiljö. Detta tillfälliga skolhus på Ekebyhovskolan är första gången som PCS Modulsystem utför ett uppdrag i samarbete med Ekerö kommun.

Mer om produkten Moduler för skolor

Moduler för skolor

Bästa möjliga skola är självklart för oss på PCS Modulsystem. Vi vet av erfarenhet att de tillfälliga skolor vi monterar med våra skolmoduler är bättre än 90 procent av alla permanenta skolor som finns i Sverige. Genom kontinuerlig utveckling av våra moduler, och med framtagningen av vår helt nya tysta modul PCS Comfort så har vi på PCS Modulsystem en kvalitetsstandard på våra skolmoduler som ingen annan kan överträffa.

Skolmoduler för bästa möjliga studiero

Referensprojekt från PCS Modulsystem AB

Mörbyskolan

Mörbyskolan

Ombyggnad | Danderyd | 20 Mkr

Ombyggnad av låg- & mellanstadieskola i Danderyd. Själva byggnationen startad...

Ljungmyrsskolan

Ljungmyrsskolan

Rivning | Täby | 0,5-2 Mkr

Rivning av låg- & mellanstadieskola som uppgår till 2 byggnader i Täby. Själv...

Malmö universitetssjukhus

Malmö universitetssjukhus

Nybyggnad | Malmö | 5 MdKr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 10 vånin...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår