Miljösmart 1-komponent folielim för våtrum

Datum: 6 Okt 2020

Bostik är först ut på marknaden med Foiltac 1C, ett unikt 1-komponents monteringslim för tätskiktsfolie. Limmet har en hög limstyrka och är smidig att arbeta med. I och med att limmet är i pulverform är det frosttåligt och kan lagras torrt och kallt vilket sparar onödig frakt av vätska. Dessutom är förpackningen återvinningsbar.

Vid montering är det enkelt att blanda precis den mängd som beräknas gå åt (0,6 kg/kvm) samtidigt som öppettiden är extra lång. Limmet luktar mycket mindre än alternativa produkter och är ljust vitt, vilket skapar en bättre och mer fräsch arbetsmiljö. Konsistensen är smidig och följsam med bra monteringshugg vilket underlättar monteringen av folien.

Den miljösmarta pappersförpackningen är ett led mot målet med hållbara förpackningar som enkelt kan återvinnas.

”Vi är stolta att kunna bidra med produktutveckling som är bättre både för hantverkaren och miljön. Hantverkaren får ett lim som är smidigare att blanda och lätt att applicera tack vare den följsamma konsistensen. Ur en miljöaspekt ersätter vi en 2-komponents produkt i två förpackningar med en 1-komponents produkt i en förpackning gjord av återvinningsbart papper.
Christer Carlström, Technical Support Manager Bostik Northern Europe

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår