Lerums kommun satsar på design och kvalitet

Datum: 20 Maj 2019

Lerums kommun strax utanför Göteborg har valt att satsa på både exteriörens design och den inre kvaliteten, även när de etablerar tillfälliga skollokaler. Nu under maj 2019 är Lerum i färd med att få sin sjätte tillfälliga skola i samarbete med PCS Modulsystem monterad och klar.

I denna etablering av två modulbyggnader, liksom i tidigare etableringar, lägger Lerum stor vikt både vid skolans estetiska yttre och den inre kvaliteten och ljudkomforten. Därav har valet fallit på PCS Comfort, de extra väl ljuddämpade och ljusinsläppsoptimerade byggmodulerna från PCS Modulsystem.

Det betyder att fasaden har fått en egen färgsättning efter önskemål från Lerums kommun. Dessutom väljer de att istället för platt tak lägga till sadeltak, vilket gör att den tillfälliga skolan får en exteriör som verkligen talar för sig. Invändigt kommer skolan ha högsta tänkbara ljudkomfort tack vare PCS Comfort, de egenutvecklade byggmodulerna som används. De modulerna har goda inbyggda ljud- och ljusegenskaperna, vilket skapar utmärkt arbetskomfort i lokalerna. – Det här blir en riktigt trevlig skolbyggnad som dessutom ligger fint i en parkmiljö, säger Michael Lenberg, projektledare på PCS Modulsystem.

Dergårdens skola är det sjätte projektet med tillfälliga modullokaler i ett samarbete mellan Lerums kommun och PCS Modulsystem. Häggen-Dergården, som fastigheten heter, på Lerums Gymnasium består av en större huvudbyggnad i två plan, samt en vinkelbyggnad i ett plan. I skolsalarna kommer en rad olika undervisningsverksamheter hållas. Här kommer gymnasiet bland annat har anpassade lokaler för elever i estiska programmet. Med salar och grupprum för musikproduktion och pianostudio, musik- och ensembleundervisning. Andra som får sina nya klassrum här är elever som går på Vård & Omsorg. I skolmodulerna kommer även vuxenutbildningar och modersmålsundervisning husera.

Totalt monteras 47 PCS Comfortmoduler, vilka totalt skapar ca 1700 kvadratmeters yta. Skolan började etableras i slutet av mars och kommer stå färdig för inflyttning i juni 2019.

Mer om produkten Moduler för skolor

Moduler för skolor

Bästa möjliga skola är självklart för oss på PCS Modulsystem. Vi vet av erfarenhet att de tillfälliga skolor vi monterar med våra skolmoduler är bättre än 90 procent av alla permanenta skolor som finns i Sverige. Genom kontinuerlig utveckling av våra moduler, och med framtagningen av vår helt nya tysta modul PCS Comfort så har vi på PCS Modulsystem en kvalitetsstandard på våra skolmoduler som ingen annan kan överträffa.

Skolmoduler för bästa möjliga studiero

Referensprojekt från PCS Modulsystem AB

Mörbyskolan

Mörbyskolan

Ombyggnad | Danderyd | 20 Mkr

Ombyggnad av låg- & mellanstadieskola i Danderyd. Själva byggnationen startad...

Ljungmyrsskolan

Ljungmyrsskolan

Rivning | Täby | 0,5-2 Mkr

Rivning av låg- & mellanstadieskola som uppgår till 2 byggnader i Täby. Själv...

Malmö universitetssjukhus

Malmö universitetssjukhus

Nybyggnad | Malmö | 5 MdKr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 10 vånin...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...