Lättelement underlättar för aktörer i Byggbranschen

Datum: 21 Sep 2015

Lättelement AB har samlat användbar information om sina takelement i en ny handbok som presenteras digitalt på hemsidan samt även kan fås i traditionellt pärmformat. Den vänder sig till såväl konsulter som inköpare och entreprenörer.

Produkthandboken ger information till alla led i byggprocessen. Inköpare som önskar allmän information om systemet och dess unika miljöfördelar samt möjliga tillval och vad som krävs för en offert. Konsulter som önskar mer detaljerad information om statikprestanda, ljud- & brandprestanda samt anslutningsdetaljer. Byggaren får information om lossning, montage och tätskikt samt olika checklistor. Byggherren finner bl.a. information om takets skötsel.

Man kan i produkthandboken läsa att våra takelement har ett ETA-godkännande och om de unika miljöfördelarna med Lättelement kan man finna att Byggvarubedömningen och SundaHus givit de högsta betygen Rekommenderas respektive A. Det går också att läsa att ett tak från Lättelement endast ger hälften så mycket CO2-påverkan som ett tak med bärplåt. Man kan alltså säga att vår handbok som egentligen är svart i själva verket är grön.

Det bästa är ju att du kan läsa allt aktuellt online direkt: Klicka här.

Efter ett omfattande arbete kan vi nu stoltsera med att även ha ett Europagodkännande.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår