Laminatdörrar för alla miljöer

Datum: 7 Dec 2020

Glasfiberdörrar är ett givet val I miljöer med hårda krav på design, tålighet och hygien. Thermod toppar sitt program med flera spännande nyheter för både offentliga miljöer och sjukvårdsmiljöer.

Matt yta ger dörren något extra
Thermod erbjuder ett brett program av funktionella inner- och hygiendörrar för skolor, idrottsanläggningar och simhallar med angränsande våtutrymmen. Dörrarna erbjuds i ett brett utbud av kulörer, med rostfri slålplåt eller med mönstrade laminat.

För att tillgodose arkitektoniska önskemål erbjuds numera också dörrar med matt ytskikt. Den matta ytan ger ett elegant intryck utan reflektioner och kan matchas med övrig inredning. Samtidigt minskar risken för synliga repor, vilket i förlängningen också innebär förbättrad livslängd.

Unikt för Thermods dörrar är möjligheten att använda ett laminat på dörrens utsida, en annan på motsatt sida. Ett stöt- och vätsketåligt glasfiberlaminat kan med fördel användas på sidan som utsätts för väta och tufft slitage, medan den andra sidan förses med ett dekorativt Formicalaminat. Läs mer om dörrar med matt ytskikt här.Hermetiska slagdörrar - för krävande vårdsmiljöer
Hermetiska dörrar monteras i miljöer med höga täthetskrav som t.ex sjukhus, laboratorier, djursjukhus och läke- medelsindustri. Thermods hermetiska skjutdörrar är sedan tidigare ett frekvent inslag i sterila miljöer inom de flesta vårdsektorer. Med försäljningsstart i höst introduceras nu även hermetiska slagdörrar inom klasserna 1-4.

Hermetiska slagdörrar är ett utmärkt alternativ i sterila miljöer som slussar, laboratorier och testlokaler. Med blyinlägg i karm och dörrblad kan dörren även användas i röntgenmiljöer. Läs mer hermetiska slagdörrar här.Hermetiska skjutdörrar - nu även för miljöer med höga brandkrav
Thermod erbjuder också ett brett program av hermetiska skjutdörrar. Dörrarna klarar tryckdifferenser och är samti- digt lätta att hålla rena. Dörrarna finns i HPL-laminat, borstat rostfritt stål eller med aluminiuminfattat lamellglas.

Den hermetiska brandskjutdörren MET EI erbjuds som enkeldörr i automatiskt utförande. Dörren är testad och godkänd för EI30, EI 60 och EN 1634-1. Dörren är också testad för 100 Pa övertryck enligt ANSI/UL 1784:1997.

Brandskjutdörrens dörrblad består av HPL-laminat, alternativt borstat rostfritt stål. Dörren erbjuds även i röntgenut- förande med 1-3 mm bly i dörrbladet. Läs mer hermetiska brandskjutdörrar här.

Mer om produkten Hermetiska dörrar

Hermetiska dörrar

Hermetiska dörrar för exempelvis operationssalar, laboratorier och industri som klarar tryckdifferenser och är samtidigt lätta att hålla rena.

Hermetiska dörrar

Hermetiska dörrar

Produktöversikt

Läs mer

Montageanvisningar

Läs mer

Drift & Skötselinstruktioner

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION FÖR THERMOD DÖRRAR/ FÖNSTER

Läs mer

Byggvarudeklarationer

Läs mer

Certifikat & Typgodkännande Brand

Läs mer

Datablad

Läs mer

CAD Detaljer

CAD Detaljer

Inloggning krävs

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår