Inblandade företag

Formica Skandinavien AB

VIVIX® fasadskivor för exteriört bruk är en högtflygande framgång på Kristiansand flygplats i Norge

VIVIX® fasadskivor för exteriört bruk har installerats på det nya kontrolltornet på Kristiansand flygplats i Kjevik, Norge. Flygplatsen är belägen i Agderområdet i södra Norge och bedriver inrikes och internationell flygtrafik. Archus Architects och Wiig og Horgmo Architects valde VIVIX fasadskivor i Storm, en djup kolgrå nyans, för den utvändiga beklädnaden av kontrolltornet. Kontrolltornets äggliknande form fick diktera materialvalet, som måste vara rundat för att den unika designen skulle kunna skapas. “VIVIX fasadskivor är den perfekta lösningen för det här projektet. Fasadskivorna är lätta att bearbeta och kan kapas till en rad olika former och storlekar. Kontrolltornen är minst 30 meter höga, så vi behövde ett lättviktsmaterial för att installationen skulle vara enkel och säkerheten hög, och samtidigt mångsidigt och flexibelt nog för att vi skulle kunna förverkliga vårt designkoncept”, menar arkitekt Roald Bakke på Wiig och Horgmo.

VIVIX fasadskivor är utvecklade i samråd med ledande arkitekter och färgkonsulter och erbjuder ett nytt perspektiv på fasadskivor. VIVIX fasadskivor finns i enfärgat med eleganta neutrala toner och spännande kontrastfärger, naturinspirerade abstrakta mönster och fylliga trädekorer. VIVIX® kan användas för att bekläda en hel byggnad utvändigt, skapa individuella designelement eller kombineras med andra fasadmaterial.


Produktkopplingar

VIVIX® by Formica Group

VIVIX+® från Formica Group är en serie högpresterande fasadskivor för vackra och hållbara fasader med lågt und ...


Relaterade projekt

Arlanda Flygplats

Arlanda Flygplats

Tillbyggnad | Sigtuna | Ca 300,0 Mkr

Tillbyggnad av flygterminal som består av en byggnad i Sigtuna på 3 våningar....


Arlanda långtidsparkering

Arlanda långtidsparkering

Nybyggnad | Sigtuna | 8,0 Mkr uppsk

Nybyggnad av flygterminal i Sigtuna. Själva byggnationen startade juni 2011 m...


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår