KOLJERN® byggteknik

Datum: 13 Maj 2013

I hård konkurrens med 120 andra svenska miljöinnovationer utsågs KOLJERN® - byggteknik som en av 4 pristagare på Sustainable Day den 24 April på Stockholm Waterfront för dess möjlighet att skapa byggnader med ”Nära Noll Energi”- teknik.

Green Innovation Contest är en årlig nationell tävling för alla som har en miljöinnovation redo att utvecklas till marknaden. Tävlingen startade under 2012 och finansieras av Energi-myndigheten, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. Syftet är att underlätta hållbara innovationers väg ut mot marknaden.

KOLJERN®- tekniken bygger på att cellglas sammanfogas med U-plåtbalkar och plåtvinklar till självbärande byggelement som kan användas till väggar, tak och grundelement.

Med cellglasisolering som kärnmaterial skapas ett fuktsäkert byggelement som är helt luft- och ångtätt med en mycket god förmåga att motstå bränder.

Prisutdelare VINNOVAS VD, Hasse Johansson och KOLJERN®-teknikens grundare, Åke Mård
- Eftersom FOAMGLAS Nordic är leverantör av cellglasisolering till KOLJERN®- tekniken och att c:a 90 % av elementen utgörs av cellglas isolering är detta en viktig milstolpe även för oss i strävan för ett mer hållbart byggande. Vi delar Åkes glädje och liksom honom är vi också stolta över priset, säger Peter Hellqvist, Försäljningsdirektör för FOAMGLAS Nordic AB

FOAMGLAS® tillverkas genom jäsning av glas (> 66 % återvunnet glas, för närvarande frontrutor från bilar och avfall från fönsterindustrin) och är helt fritt från miljöskadliga ämnen. FOAMGLAS® är den isoleringsprodukt på marknaden som förbrukar minst mängd ”icke förnybar” energi under sin livscykel och har fått högsta betyg i Sunda Hus och Byggvarubedömningens miljöklassningssystem samt är certifierat enligt de hårda miljökrav som Nature Plus har i Tyskland.

FOAMGLAS® är absolut vatten- och ångtätt och har ytterligare fördelar som hög tryckhållfasthet, obrännbart, dimensionsstabilitet (ingen krympning, ingen svällning och ingen formförändring), syrafasthet samt beständighet mot gnagar- och insektsangrepp och röta.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Hellqvist, Försäljningsdirektör, FOAMGLAS Nordic AB
Tel. 0733 - 44 24 26.
Björn Ask, Sälj- och Marknadschef, FOAMGLAS Nordic AB
Tel. 0701 - 48 91 46.

Referensprojekt från FOAMGLAS Nordic AB

Grändhusen

Grändhusen

Nybyggnad | Lomma | Ca 50 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 20 byggnader i Lomma med 20 lägen...

Max IV, etapp 1

Max IV, etapp 1

Nybyggnad | Lund | ca 500 mkr

Nybyggnad av laboratorium, forskning som uppgår till 2 byggnader i Lund på 3 ...

Turning Torso

Turning Torso

Nybyggnad | Mallmö | 700,0 Mkr

Nybyggnad . Själva byggnationen startade juni 2001 till en uppskattad kostnad...

UMAS Akuten

UMAS Akuten

Ombyggnad | Malmö | 605 mkr

Ombyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 6 våning...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår