Klassisk fasadbeklädnad från Superwood uppfyller arkitektens visioner

Datum: 3 Jun 2021

När Linus Fernström designade familjens villa planerades allt in i minsta detalj, från det övergripande uttrycket till montering av Superwoods arkitektritade fasadbeklädnad.

Ända sedan projektets början hade byggherren och tidigare hockeyspelaren Linus Fernström en tydlig vision. Familjens villa skulle utnyttja marken optimalt, samspela med naturen och ha en träfasad med paneluttryck. Men det visade sig inte vara så lätt – tills Fernström fick höra om Superwoods träprofiler.

– Jag googlade på fasad med ribblook. Det fanns många komplicerade lösningar, men Superwoods var väldigt enkel!
I Superwoods breda sortiment hittade Fernström den arkitektritade profilen SW12 AART. En profil som med sin klassiska not- och spontlösning och genomtänkta profilering gav både en tät fasad och precis rätt uttryck.

Superwood använder endast nordisk gran från noggrant utvalda och FSC-certifierade sågverk. Efter utskärningen inspekteras alla profiler noggrant och impregneras med företagets unika teknik. En teknik som gör familjens bostad så underhållsfri som möjligt och förlänger fasadens livslängd.

Ett med naturen
Platsen och den vackra utsikten över Stora Höga spelade en viktig roll i Linus Fernströms designfas. Husets form bestämdes utifrån tomten och från gatan skulle villan ge uttryck av att sväva ut över klippan. Det var viktigt att villan hade ett naturligt samspel med naturen och att naturen med tiden skulle sätta sin prägel på fasaden.

Med detta i åtanke valde familjen därför en omålad lösning så att fasaden skulle få rätt patina med tiden.

Du kan följa uppförandet av villan på Instagram.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår