Jackon Thermodrän® – Dränering och isolering i en och samma skiva

Datum: 16 Okt 2019

Att dränering är viktigt är känt för svenska husägare. Alla vet att fukt och vatten som tränger in i källarväggen och därmed in i huset är skadligt. De flesta är också smärtsamma medvetna om att detta leder till dåligt inomhusklimat, hälsoskador och höga uppvärmningskostnader.

I Sverige är det vanligt att försöka lösa problemet genom att dränera runt huset, dessvärre tänker inte alla på att isoleringen är lika viktig. Isolering och dränering i kombination håller väggen torr och gör att källaren kan användas som boarea med ett bra och sunt inneklimat.

Experterna rekommenderar
Fukthandboken rekommenderar att värmeisoleringen placeras på̊ utsidan av den bärande väggen och kan då utgöra en del av fuktskyddet. Utvändig värmeisolering har så avsevärda fördelar ur fuktsynpunkt att invändig värmeisolering inte bör komma ifråga för nybyggnader.

Jackon Thermodrän® är diffusionsöppen isolering som monteras direkt mot ytterväggen och gör att betongen torkar både ut- och inifrån. Den håller också̊ innetemperaturen på̊ en jämn nivå̊ samtidigt som källarväggen hålls torr. Utan isoleringen på utsidan kommer väggen fortsätta att vara kall. När varm luft med hög relativ fuktighet möter den kalla ytan på̊ baksidan av den invändiga isoleringen, kondenserar luftfuktigheten. Små̊ vattendroppar bildas och bildar grogrund för mögel och röta. Den typiska "källarlukten" uppstår.

Lösningen
Jackon Thermodrän® är lösningen som både isolerar och dränerar. Skivans unika egenskaper gör att detta utförs enkelt och inte minst på ett korrekt sätt. Den solida och tryckstarka skivan är formgjuten i Jackopor. Den är diffusionsöppen med små horisontella och vertikala hål för optimal dränering och uttorkning av väggen. Fiberduken hindrar finkornigt material från att tränga in i dräneringshålen, den levereras färdigmonterad eller lös på rulle.

Jackon Thermodrän® – isolering och dränering i en och samma skiva.
  • Värmeisolerande: Helgjuten skiva i Jackopor®
  • Dränerande: Hål och spår för optimal diffusion och dränering
  • Torr källarvägg: Horisontella hål för torkning av fuktig källarvägg
  • Robust: Smular inte vid hård hantering på byggarbetsplatsen
  • Solid: Gjuten skiva
  • Vinst: Sunt inomhusklimat, ingen källarlukt och reducerad energikostnad

Mer om produkten Jackon Thermodrän®

Jackon Thermodrän®

En formstabil och solid diffusionsöppen skiva för utvändig dränering och isolering av källare.

Jackon Thermodrän®
Broschyr - Broschyr Jackon Thermodrän
Här finner du byggvarudeklarationer
Här finner du MILJÖDEKLARATIONER EPD
Miljö- & byggvarudeklaration för Thermodrän
Här finner du ISO CERTIFIKAT
Här finner du säkerhetsdatablad
Jackon Membran Sakerhetsdatablad
Jackon - Perimeter Wall
Jackon - Siroc
Jackon - Thermomur
Jackon Construction Board

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår