J-trac gardinskenesystem

Datum: 8 Sep 2021

Tyvärr väljs gardiner ofta bort när man inreder miljöer med särskilda krav på säkerhet. Riskerna som är kopplade till gardinskenor anses för stora. Eftersom de standardlösningar som finns på marknaden idag tyvärr ofta har inbyggda risker så är oron dessvärre befogad. Håligheter, fästpunkter och lösa delar är samtliga riskfaktorer för självskada och suicid. Utrymmen och komponenter som gör det möjligt att kila in föremål och fästa snaror i skenan.

Gardiner har en mycket positiv inverkan på trivsel och välmående. Utöver förbättrad akustik och färgtillägg gör gardiner det möjligt att själv styra insläpp av dagsljus, utebelysning och insyn – viktiga faktorer för trivsel, välmående och autonomi. För att verksamheter skall kunna skapa omsorgsfulla, läkande och säkra miljöer har HealSafe Interiör därför utvecklat J-trac gardinskenesystem.

Till skillnad från vanliga skenor så förhindrar J-trac skenans patenterade utformning möjligheten att fästa annat i skenan än de tillhörande produktkomponenterna. Om man fäster en snara i gardinen så lossnar glid och gardinen vid en riskbelastning. Skenan kan inte heller användas i självskadesyfte eller som tillhygge eftersom den monteras dikt an mot vägg eller tak med säkerhetsskruv och därför inte kan lossas eller rivas ner.

Gardinskenan finns i tre versioner:
- J-trac, gardinskena, takmonterad
- J-trac gardinskena, väggmonterad
- J-trac duschskena

Gardinskenesystemen består av tre delar: skena, ändstopp och glid. Specialdesignade glid fästs på gardinen och trycks sedan fast på gardinskenan. Vid riskbelastning släpper gliden från skenan. Utformningen gör det enkelt att återmontera gardinen när den släppt från skenan. Glidens mjuka hörn och radier minskar skaderisk vid sväljning.

Läs mer om våra gardiner och duschdraperier besök vår hemsida.

Kontakta oss gärna för rådgivning. Maila oss på info@healsafeinterior.com för att boka rådgivning eller möte, förslagsvis i vårt showroom i Göteborg.

Ladda ner Produktblad

Ladda ner katalogFå nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår