Isolera vinden?

Datum: 29 Jun 2020

Kingspan Insulation är världsledande på högeffektiv isolering och utmärker sig i byggbranschen med sina svenskproducerade produkter. Företagets högsta prioritet är miljö och hållbarhet. Kooltherm K12 Regelisolering är ett isoleringsmaterial som gör det möjligt att bygga högeffektivt med tunnare väggar ner till halva isoleringstjockleken jämfört med traditionell isolering. Kooltherm K12 är en populär produkt för isolering av regelväggar, takstolar och golvbjälklag. Passa på att renovera din vind under årets hemester. Använd Kooltherm K12 – det gör redan ledande byggföretag.

Kooltherm K12 är en högeffektiv isolering med en hård fiberfri kärna som tål höga temperaturer utan att droppa eller smälta. Kooltherm K12 kan användas i tak, väggar och utanpå en regel (som en fasadskiva). Isoleringen tillverkas med en mikroperforerad aluminiumfolie på båda sidor, vilket gör den ånggenomsläpplig och reflekterande. Produkten ha en väldigt låg vikt och är enkel att bära. Kooltherm K12 är registrerad enligt BASTA och bedömd hos SundaHus och Byggvarubedömningen.

Viktiga fördelar med Kooltherm K12
  • Bra brandegenskaper
  • Lambdavärde mellan 0,020-0,021 W/(m·K)
  • Diffusionströg
  • Densitet cirka 35 kg/m3
  • Kliar inte
  • Lättbearbetad


Kooltherm K12 gör din obrukbara gamla vind beboelig
– Det är faktiskt fler kunder som väljer högeffektiv isolering med Kooltherm K12 för att få större utrymme än för dess gynnsamma egenskaper. Tänk på den gamla vinden med snedtak som inte går att använda. Med Kooltherm K12 får du ner taket med 40 procent och vips kan du stå upprätt och kanske använda vinden till sovloft, säger Jerker Grannas, affärsutvecklingschef på Kingspan Insulation.

En kund i Kungälv vann över 8 m2 genom att välja Kingspan K12 till sin vind istället för traditionell isolering. Med tanke på kvadratmeterpriset sparar han in avsevärda summor på att betala mer för högeffektiv isolering.

”– Det är mycket enkelt att arbeta med Kooltherm. Jag sågar bara till skivan och trycker enkelt upp den mellan takstolarna.” - Ulf Nilsson Bygg AB (snickeri)

Positiva arbetsegenskaper med Kooltherm K12 är att det är lätt att arbeta med och kliar inte. Materialet är också enkelt att såga och skära i. Kooltherm K12 är diffusionsöppen, det vill säga att materialet släpper igenom vattenånga. Väldigt viktigt ur ett miljöperspektiv är att Kooltherm K12 produceras i Sverige.

Miljö- och hållbarhetsfokus viktigast för plaståtervinnande Kingspan Insulation.
Den viktigaste ambitionen för Kingspan är att spara energi och inte påverka miljön negativt. Företaget utmärker sig gentemot konkurrenterna genom att ha en tydlig nollvision på utsläpp och nu dessutom genom att bygga en klimatneutral fabrik i Sverige. Dessa steg har tagits snabbt och innebär att såväl produkter som produktion blir klimatneutrala.

– Plast är inte dåligt för miljön per automatik utan det viktiga är att det kan användas länge och sedan återvinnas i största möjliga mån, säger Jerker Grannas.

Med över 40 års erfarenhet av att utveckla isolering är Kingspan starkt engagerade i framtidens klimatutmaningar. Kooltherm K12 är en högeffektiv isolering för hållbart byggande och gör enkelt att du sparar värdefullt utrymme.Skanska och andra storföretag early adapters av högeffektiv isolering – miljöförsäljningsargument blir nödvändigt
Kingspans tekniska support ger goda råd till stora företag och privatpersoner över telefon varje dag. Skanska och andra större aktörer förstod tidigt fördelarna med högeffektiv isolering. Jerker Grannas menar att det är inte staten som involverar sig utan storföretagarna själva som ser sitt eget värde i att vara miljömedvetna. De kommer med egna initiativ för att lindra klimatkrisen.

-Det är svårt att få igenom förändringar i byggbranschen när något rullat på år efter år, som i fallet traditionell isolering. Men det handlar inte om att gå över helt från det ena till det andra. Oftast kompletterar man den traditionella isoleringen med högeffektiv, 50/50 är vanligt. Miljöförsäljningsargument kommer att bli nödvändiga för att kunna tillfredsställa den yngre generationen. Det är viktigt att våga agera på eget initiativ.Kingspan Insulation bygger klimatneutral fabrik och har som globalt mål att bli klimatneutrala 2020
Den klimatneutrala fabriken som Kingspan Insulation bygger blir på totalt 70 000 kvadratmeter. Den ligger i Stigamo strax söder om Jönköping och skapas för att möta den starkt ökade efterfrågan på högeffektiv Koolthermisolering i Norden och Baltikum. Det är unikt att ett byggvaruföretag bygger en fabrik i Sverige. Byggbranschen är en stor koldioxidbov på grund av sina långa transporter, detta undviker Kingspan Insulation genom så korta transportsträckor som möjligt. Kooltherm K12 kommer att transporteras inom Norden och till Baltikum. På grund av virusläget är fabriken försenad, men testprodukterna planeras kunna lämna fabriken under senare delen av 2020, året då Kingspans globala mål är att bli helt klimatneutrala.

Vill du också isolera högeffektivt med Kooltherm K12 och skapa stora utrymmen, samtidigt som du hjälper till att skona miljön, är du vamt välkommen till Kingspan Insulations hemsida för ytterligare information: www.kingspan.com

Läs vår rapport och vårt magazine om varför du bör använda högeffektiv isolering!Kontakta oss

Mer om produkten Kooltherm K12 Regelisolering

Kooltherm K12 Regelisolering

Isolering för regelväggar och takstolar.

Kooltherm K12 Regelisolering

Broschyrer

Läs mer

Prestandadeklarationer

Läs mer

Detaljbibliotek (CAD-filer)

Läs mer

BIM-Objekt

Läs mer

Kingspan Kooltherm K12 Framing Board

Kingspan Kooltherm K12 Framing Board

Kooltherm is an insulation board made of phenolic foam. Phenolic foam has exc...

Läs mer

Referensprojekt från Kingspan Insulation AB

Kungälvs sjukhus

Kungälvs sjukhus

Nybyggnad | Kungälv | 1,015 MdKr

Entreprenör: Kynningsrud Prefab Ort: Kungälv År: 2010-2024 Under 20...

Piren 2

Piren 2

Nybyggnad | Göteborg | 145 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 8 våningar var...

Hammarbyterassen

Hammarbyterassen

Hammarby Sjöstad

Byggherre: Bröderna Näslund Byggare AB Projektnamn: Hammarbyterrassen Hammar...

J-Huset

J-Huset

Inv. renovering | Uppsala | 123 Mkr

Inv. renovering av sjukhus/lasarett i Uppsala. Själva byggnationen startade a...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår