Isola AirGuard® Smart (variabel)

Datum: 3 Sep 2018

Isola AirGuard® Smart är en variabel ångspärr som gör det möjligt att reglera konstruktionens fuktinnehåll. Med hjälp av ett aktivt membran är AirGuard® Smart ångtät när konstruktionen är torr och har låg relativ fuktighet (RF) och den är diffusionsöppen när konstruktionen innehåller fukt och har hög relativ fuktighet. På så sätt fungerar AirGuard® Smart som en ”säkerhetsventil” där det finns eller skulle kunna uppstå fukt i konstruktionen.

Så fungerar AirGuard® Smart
Isola AirGuard Smart består av tre skikt med ett aktivt membran som funktionsskikt. Detta innebär att produkten ändrar sitt ånggenomgångsmotstånd beroende på konstruktionens relativa fuktighet.


Under den varma årstiden med solvärme kommer AirGuard® Smart fungera som ångspärr/vindskydd där det finns fukt i konstruktionen. Vid hög relativ fuktighet ”öppnas” AirGuard® Smart så att membranet får lågt ånggenomgångsmotstånd och på så sätt kan torka ut fukten inåt genom diffusion.


Under den kalla årstiden fungerar AirGuard® Smart som en traditionell ångspärr. Vid låg relativ fuktighet inomhus är AirGuard® Smart ”stängd”, membranet har då högt ånggenomgångsmotstånd, så att fukt inte kan tränga in i konstruktionen och orsaka problem.

Isola AirGuard® Smart har Sd-värde 0,05 >30 m.
Detta innebär att ånggenomgångsmotståndet kan variera från låga 2 000 s/m till över 1 200 000 s/m, eller i klartext från mycket öppen till mycket tät.

Är du tillverkare eller leverantör? Kontakta oss

Vi hjälper beslutsfattare och inköpare att hitta nya produkter och lösningar i samband med att dom blir inblandade i nya byggprojekt. Kontakta oss så berättar vi mer!

FÅ NYHETER OM MATERIAL &
PRODUKTER - DIREKT I INKORGEN

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.
Läs mer...

OK, jag förstår