Innovativa ribbtak och väggar förbättrar akustiken

Datum: 11 Sep 2020

Det innovativa I-CLIPS systemet från DOLLE är perfekt för att skapa akustikdämpande väggar eller tak i t.ex större byggnader. Det har aldrig varit enklare att skapa en modern och varm känsla i ditt hem, på kontoret eller i offentliga miljöer. Akustikdämpande ytor blir extra viktigt där många människor samlas. Ribborna skänker en unik och modern finish/design.

Systemet består av en patenterad monteringsskena i aluminium som gör att ribborna lätt och snabbt klickas på. Ribborna finns standard i ekfaner, men kan specialtillverkats i precis den finish du önskar. Behöver du ribborna brandklassade så är det möjligt. Ribborna är självklart formstabila och i hög kvalitet. Ekribborna har en akustikförbättrande funktion, men vill man ha ytterligare ljuddämpning så skall en akustikfilt eller duk monteras bakom ribborna.

Med I-CLIPS systemet får du inte bara en stilig finish utan synliga skruvar, utan även en snabb och unik montering. Faktiskt upp till fem gånger snabbare än vanlig montering. Eftersom ribborna monteras en och en så lämpar sig systemet mycket väl till större tak och väggar då monteringen sker flytande och skarvarna blir knappt synliga.

Vidare kan I-Clips systemet användas för utomhusfasader, tak och terrass. Konceptet är det samma, bara en annan typ beklädnad.

Är du arkitekt eller projektutvecklare och vill se vårt smarta system? Beställ en inspirationsbox med prov av både monteringsskena, inom- och utomhusribbor. Kontakta Jonas för beställning.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår