I DESSA PROJEKT BÖR DU ANVÄNDA TRÄFIBERISOLERING

Datum: 31 Mar 2021

Vi får ofta frågor om vilka projekt som passar bäst för träfiberisolering. Svaret är att isolering med träfiber är lämpligt för såväl nybyggnation samt för renovering av väggar, golv och tak. Nativo® Träfiberisolering Skivor är tekniskt godkänd av SINTEF Byggforsk.

När du vill ha en isolering som är bekväm att arbeta med
Nativo Träfibersiolering kliar inte och upplevs som bekväm att arbeta med.

När förnyelsebara råmaterial är viktigt
Nativo Träfiberisolering är i huvudsak framställd av norsk träflis, som är en restprodukt från träproduktion. Det är den yttre delen av timmerstocken som används i kombination med sågflis. Produktionen av träfiberisolering konkurrerar alltså inte med den delen av timmerstocken som används till virke och andra helträ-produkter.

När du tycker att det är viktigt att trä lagrar kol
Träbaserade material lagrar kol genom hela materialets livslängd. Livstiden för Nativo Träfiberisolering är satt till att vara 60 år. Sammanfattningsvis kommer Nativo Träfiberisolering att lagra mer kol än den mängden CO2 som släpps ut under produktionen.

Om du ska isolera småhus eller radhus upp till tre våningar
Alla byggmaterial måste uppfylla särskilda brandtekniska nivåer. Nativo Träfiberisolering är impregnerad med naturligt flamskyddsmedel och uppfyller euroklass E.

I byggnader där god ljudisolering är viktigt
Träfiberisolering har mycket fiber och består av mer massa (kg) per m3. Det gör att träfiberisolering både absorberar och dämpar ljud på ett effektivt sätt.

KLICKA HÄR FÖR MER INFO

Mer om produkten Hunton Nativo® Träfiberisolering Skivor

Hunton Nativo® Träfiberisolering Skivor

Hunton Nativo Träfiberisolering är en byggnadsisolering som i all hovudsak er baserad på träfiber tillverkad av granflis från norska skogar. Isoleringen är lätt att bearbeta och den är behaglig och åldringsbeständig – ett byggmaterial som varar i generationer.

Att använda en råvara från skogen ger förutsättningar för ett minskat koldioxidavtryck eftersom trä lagrar kol under hela sin livslängd («isolera och lagra CO2», utformat av konsultgruppen Civitas). På så sett blir aktiv användning av skogens resurser en del av klimatlösningen.

Tak - Hunton Nativo® Träfiberisolering Skivor
Tak - Hunton Nativo®  - Detaljer
Nativo Träfiberisolering Handbok
Isolera och lagra CO2 handbok
Tips och råd
Hunton Nativo PEFC certifikat
Hunton Nativo Träfiberisolering Skivor NEPD
Hunton Nativo® Träfiberisolering Skivor Byggvarudeklaration
Hunton Nativo® Träfiberisolering Skivor Prestandadeklaration
Hunton Nativo® Träfiberisolering Skivor Prestandadeklaration
BIM-modell Hunton Nativo®

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår