Högtryck för tillfälliga lokaler

Datum: 9 Sep 2016

Under sommaren 2016 färdigställde PCS Modulsystem fler tillfälliga lokaler än någonsin. På några månader etablerade PCS 8.700 kvadratmeter lokal, huvudsakligen skräddarsydda skolor och förskolor. Här har totalt 1.200 barn fått nya lokaler.

– Många orter växer så det knakar. Inte minst i Göteborg sker en kraftig tillväxt. Vi har gjort allt vi kan för att under sommaren se till så att alla barn får nya och bra lokaler för skola och barnomsorg när höstterminerna startar, säger Per-Olof Ekberg, VD på PCS Modulsystem, och fortsätter:

– Säkert är detta delvis en följd av alla nytillkommande i landet, men det finns säkert fler förklaringar. Vi ser det i alla händelser som att vi gör en viktigt samhällsinsats för att lösa de akuta behov som har uppstått.

De som inte är så insatta kan tro att lokaler som är snabbt uppsatta med hjälp av moduler, och hyrs tillfälligt under normalt tre-sju år, inte håller samma höga kvalitet som en permanent skola. Men så är knappast fallet berättar Per-Olof:

– Våra moduler har i många år hållit mycket hög kvalitet, och de lokaler vi skapar erbjuder likvärdig komfort och arbetsmiljö med vilken annan lokal som helst. Det sker också en snabb utveckling på området. Så sent som förra året lanserade vi på PCS våra nya Comfortmoduler. De är utvecklade och tillverkade för att leva upp till högt ställda krav på tysta inre miljöer. Personal och barn ska få en miljö med största möjliga lugn och ro att arbeta och vistas i.

Mer om produkten Moduler för boenden

Moduler för boenden

Boende finns i många former, från bostäder till boenden inom vård, utbildning eller i särskilda hem för asylsökanden. Det ställs alltid särskilda krav på moduler som ska användas för boende, speciellt brandskyddskraven som i våra svenska byggnormer alltid är högre ställda. Detta helt enkelt för att människor sover och bor dygnet runt i dessa lokaler. Våra boendemodulerna är byggda med brandskydd som står emot längre tid för att kunna skydda även de som sover om olyckan är framme.

Referensprojekt från PCS Modulsystem AB

Mörbyskolan

Mörbyskolan

Ombyggnad | Danderyd | 20 Mkr

Ombyggnad av låg- & mellanstadieskola i Danderyd. Själva byggnationen startad...

Ljungmyrsskolan

Ljungmyrsskolan

Rivning | Täby | 0,5-2 Mkr

Rivning av låg- & mellanstadieskola som uppgår till 2 byggnader i Täby. Själv...

Malmö universitetssjukhus

Malmö universitetssjukhus

Nybyggnad | Malmö | 5 MdKr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 10 vånin...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår