Henriksdals reningsverk

Ombyggnad av sanitetsbyggnader i Stockholm. Själva byggnationen startade juli 2008 till en uppskattad kostnad av 953.000 kr/3år.

Byggherre var Stockholm Vatten och Avfall . Projektet utfördes i form av ramavtal .,. Elkonsult var EKAB Elkraftservice.

Inblandade företag

Pre Cast Technology AB, Pretec

Pretec levererar bergförstärkning och infästningsmaterial till projektet i form av PC-Bult, PC-Packer, kamstålsbult och gängstänger.

Henriksdals reningsverk är Sveriges största reningsverk (och ett av Europas största) som renar avloppsvatten från cirka 1,5 miljoner stockholmare – det är med andra ord en central del av huvudstadens infrastruktur.

Om ett par år ska Henriksdal vara ett av världens modernaste reningsverk där membranteknik ska ge en fördubblad kapacitet jämfört med idag samt renare vatten. I projektet samverkar flera olika byggföretag där Frijo och Bygg och Berglaget i Stockholm AB har hand om flera av de mest komplicerade uppdragen. Arbetet innebär bland annat bergförstärkning med nät, bult och sprutbetong men även losshållning med vajersågning samt hydraulisk spräckning för nya ledningskulvertar och teknikutrymmen i den existerande anläggningen. Bild 1 & 2 Fotograf: Mikael Ullén – Stockholms framtida avloppsrening.


Byggherre
Stockholm Vatten och Avfall
Elkonsult
EKAB Elkraftservice AB

Produktkopplingar

Infästningsdetaljer


Projektdata

Service och beredskap för ställverksutrustning
Henriksdals reningsverk och
Bromma reningsverk
Stockholm
Stockholm
Värde(Milj.):
953.000 kr/3år
Entr.form:
Ramavtal
Byggstart:
Juli 2008
Skapades:
2008
Uppdaterades:
2008-08-14

Relaterade projekt

Käppala reningsverk

Käppala reningsverk

Ombyggnad | Lidingö | 100-500 Mkr

Ombyggnad av sanitetsbyggnader i Lidingö. Själva byggnationen startade juni 2...


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår