Hemska ”baracken” blev Lidingös smycke

Datum: 10 Nov 2016

Ibland kommer fördomar på skam. Som att en tillfällig lokal måste vara på ett visst sätt. Grannarna i de finaste kvarteren av Lidingö reagerade med stor oro när Nyckelviksskolan presenterade idén om en tillfällig utbildningslokal med flyttbara moduler.

– Innan vi ens hade hunnit börja informationsmötet höjde en man rösten och talade om hemska ”baracker” och drog hela fördomspaketet om vad det skulle föra med sig. Samma granne skrev faktiskt i ett mejl för några veckor sedan att allt blev mycket bättre än han hade trott och att nya lokalen flyter in fint i grannskapet, berättar Ronnie Wendelius, fastighetsansvarig på Nyckelviksskolan.

– I samarbete mellan PCS Modulsystem och vår arkitekt har rum, interiör, extern design med spaljéer och färgsättning samt hela konstruktionen av de fem modulerna vuxit fram på ett mycket bra sätt. Snabbt och smidigt växte nya lokalen för våra keramikutbildningar inför höstterminen fram, säger Ronnie.

– Jag kallar den paviljongen, för att den är tillfällig och är som ett litet smycke här på tomten.

Mer om produkten Moduler för boenden

Moduler för boenden

Boende finns i många former, från bostäder till boenden inom vård, utbildning eller i särskilda hem för asylsökanden. Det ställs alltid särskilda krav på moduler som ska användas för boende, speciellt brandskyddskraven som i våra svenska byggnormer alltid är högre ställda. Detta helt enkelt för att människor sover och bor dygnet runt i dessa lokaler. Våra boendemodulerna är byggda med brandskydd som står emot längre tid för att kunna skydda även de som sover om olyckan är framme.

Boendemoduler med brett användningsområde

Referensprojekt från PCS Modulsystem AB

Mörbyskolan

Mörbyskolan

Ombyggnad | Danderyd | 20 Mkr

Ombyggnad av låg- & mellanstadieskola i Danderyd. Själva byggnationen startad...

Ljungmyrsskolan

Ljungmyrsskolan

Rivning | Täby | 0,5-2 Mkr

Rivning av låg- & mellanstadieskola som uppgår till 2 byggnader i Täby. Själv...

Malmö universitetssjukhus

Malmö universitetssjukhus

Nybyggnad | Malmö | Ej officiell

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som uppgår till 2 byggnader i Malmö på 9 våning...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...