Hängande gångbrygga till Kulturhuset Messingen

Datum: 10 Feb 2017

Weland har levererat en hängande gångbrygga till Kulturhuset Messingen i Upplands Väsby. Gångbryggan är hängandes i taket ovanför scenen och salen. Projektet innefattade standardkomponenter för snabb leveranstid, smidigt montage och bra prisbild.

Weland levererade ca 70 lpm Flexbrygga med en gångyta av lättdurk. Till gångbryggan levererades också ca 140 lpm sektionsräcke. Det levererades även en ståltrappa med fribärande steg av gråbetong. Från förfrågan till leverans tog projektet ca tre månader.

Lackade detaljer
Alla detaljer av gångbryggan lackerades i svart kulör så att de ska synas så lite som möjligt. Enligt Mattias Andersson, säljare på Weland, siktade företaget in sig på sina standardlösningar i projektet.

- Vi ville se till att montören skulle får ett så smidigt och exakt montage som möjligt eftersom en brygga under tak annars kan bli svårmonterad. Passform och flexibilitet är viktigt för att förenkla montaget, säger Mattias Andersson.

Flexibel gångbrygga
Gångbryggan är en Flexbrygga, ett gångbanesystem som är flexibelt och lätt att montera. Bryggan är helt uppbyggd på standardkomponenter och är färdig för montering. Räcket är ett sektionsräcke tillverkat i stora serier för en positiv prisbild och lagerfört för snabba leveranser.

Kort leveranstid
Lättdurken som bryggan består av är så kallad tät lättdurk. Det gör att den lämpar sig för höga höjder för att t.ex. undvika svindelkänsla. Alla produkterna som levererades var standardkomponenter, som lackerats.

- Med våra lagerförda produkter får vi korta leveranstider och en bra prisbild. Vi har även många välbeprövade systemlösningar och arbetar ständigt med vår produktutveckling för att få lättmonterade produkter, säger Mattias Andersson.

Kreativt centrum
Messingen är ett kreativt kunskapscentrum vid Upplands Väsby station. Byggnaden hyser kulturhus, idrottshall, danslokal, två gymnasieskolor, kommunal musikskola, bibliotek och konferenslokaler. I samspelet mellan näringsliv och föreningsliv skapas ett levande hus som sjuder av liv från tidig morgon till sen kväll.

Mer om produkten Entresol och gångbrygga

Entresol och gångbrygga

Entresolplan är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att utöka golvytan i lokalen.

Entresolplan

Entresolplan

Produktöversikt

Läs mer

Gångbryggor

Gångbryggor

Produktöversikt

Läs mer

Weland Entresolplan - Produktblad

Läs mer

Dokumentation

Läs mer

Produkthandbok utg. 6

Läs mer

Byggvarudeklaration

Läs mer

Se våra BIM-objekt

Se våra BIM-objekt

BIM-objekt skapar en direktlänk mellan produkter och föreskrivande led inom b...

Läs mer

Referensprojekt från Weland AB

Malte Fuel & Wash

Malte Fuel & Wash

Halmstad

Malte Fuel & Wash AB är ett företag med lång tradition, som tillhandahåller l...

Alstor AB

Alstor AB

Dingle

Med denna fullboggiemaskin med konstant mekanisk drift på alla åtta hjul och ...

UniCarriers

UniCarriers

Mölnlycke

Foreq

Foreq

Hudiksvall

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår