Hållbar lättdurk och räcken till Vanadislunden

Datum: 7 Okt 2016

Weland har levererat hålad lättdurk samt sektionsräcke med beklädnad av perforerad plåt till Vanadislunden i Stockholm. Projektets mål var att bygga en säker plattform vid en lekplats.

Vanadislunden är en av Stockholms största parker. Projektet påbörjades i februari och stod klart i mars. I projektet har Weland AB använt standardiserade produkter för bra passform och kort leveranstid.

Under hela projektet har en tät kontakt hållits med arkitekten. Det levererades en komplett plattform med hålad lättdurk, sektionsräcken med perforerad plåt, underrede samt stödben.

- Det har varit ett annorlunda och roligt projekt att leverera till. Fokus i projektet har varit lättdurk, som är helt underhållsfri och har lång hållbarhet, säger Mattias Andersson, säljare på Weland.

Säkra produkter
Weland är vana att leverera säkra produkter. Även i Vanadislunden har säkerheten varit i fokus.

- Eftersom plattformen skulle stå på en lekplats så var det viktigt att satsa på säkerheten. Genom att använda en annan typ av rör till stödbenen har vi lyckats undvika vassa kanter, förklarar Mattias Andersson.

Mångsidig produkt
Lättdurken som används i projektet är en mycket mångsidig produkt. Welands lättdurk tillverkas som tät, hålad, slitsad eller perforerad. Den hålade lättdurken är en lättdurk som man stansat ovala hål i för att släppa igenom ljus, smuts och vätskor. Hålad lättdurk passar perfekt då man vill ha ett slätt golv med genomsläpp.

Enkel att montera
Lättdurken är lätt att anpassa på plats och är enkel att montera på grund av sin lätta vikt. Lättdurk passar till alla typer av industrigolv, entresoler, och gångbanor.

Komplett lösning
Det är enkelt att kombinera lättdurken med sektionsräcken för att få en komplett lösning. Weland sektionsräcken är lämpliga till olika användningsområden såsom räcke till entresoler, loftgångar, balkonger, altaner och gångbryggor. Beklädnaden av räckena går att variera. Det går att få den i glas, perforerad plåt eller krenelerat galler.

Mer om produkten Lättdurk

Lättdurk

Lättdurk används till alla typer av industrigolv, entresolbjälklag, gångbanor m.m. Lättdurken klarar spännvidder upp till 2 meter, vilket innebär att balkunderredet kan göras glesare och montaget går fortare.

Lättdurk tillverkas av profilerad plåt och väger endast 21,8 kg/m². Vanlig durkplåt inklusive extra bärning väger 50 kg/m² eller mera. Lättdurken är som standard varmförzinkad och tillverkas som tät, hålad, slitsad eller perforerad.

Lättdurk

Lättdurk

Produktöversikt

Läs mer

Belastningstabell Lättdurk

Läs mer

Montageanvisning Lättdurk LDH, LDT, LDS & LDP

Dokumentation

Läs mer

Produkthandbok utg. 6

Läs mer

Byggvarudeklaration

Läs mer

Lättdurk - Beskrivningstext

Läs mer

Se våra BIM-objekt

Se våra BIM-objekt

BIM-objekt skapar en direktlänk mellan produkter och föreskrivande led inom b...

Läs mer

Referensprojekt från Weland AB

Malte Fuel & Wash

Malte Fuel & Wash

Halmstad

Malte Fuel & Wash AB är ett företag med lång tradition, som tillhandahåller l...

Alstor AB

Alstor AB

Dingle

Med denna fullboggiemaskin med konstant mekanisk drift på alla åtta hjul och ...

UniCarriers

UniCarriers

Mölnlycke

Foreq

Foreq

Hudiksvall

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår