Hagab höjer innovationstakten

Datum: 12 Dec 2019

Forskningsprojekt vid Jönköping University boostar små- och medelstora företag.

Hagab går en hektisk tid till mötes. Inför våren 2020 står lanseringarna på rad. Inte bara en lång rad nya produkter inom brandsäkrad ventilation, utan även innovativa tjänster finns på lut. Hagab har under snart tre år varit en del av forskningsprojektet ”Innovate” som initierats och drivits av Tekniska högskolan vid Jönköping University (JU). I projektet har sex små och medelstora företag i regionen träffats i regelbundna workshops för att utbyta erfarenheter, peppa och trigga varandra. Syftet är att få innovationskraften att slå rot i sin organisation, fast med lite olika inriktning beroende på behov och målsättning.

– Jag tycker att vi fått till rätt energi och puls i gruppen som träffats, säger Annika Engström som är projektledare för Innovate och universitetslektor inom arbetsorganisation vid Jönköpings University.

– Tilliten och öppenheten i gruppen är stor; alla vågar bjuda på sig själva, blottar sina svagheter och synliggör sina styrkor. När man kommer utanför sin komfortzon når man längre.

För Hagabs del har det handlat om att sträva efter ett innovativt förhållningssätt i allt som görs, i alla led, i alla processer.

– När vi är innovativa i vårt erbjudande och i vårt bemötande av kunder och samarbetspartners, och samtidigt är reaktiva inåt i organisationen, då kommer nyheterna som ett naturligt utfall. Det är det vi ser nu, säger Robert Bjursten, vd på Hagab och som själv varit aktiv i projektet.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår