Guldprojekt i sten och corten

Datum: 26 Mar 2018

Kvarteret Nålskäran är en miljösmart studentfastighet i Göteborg som certifierats enligt Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council. Både kvarter och fasad har produkter från Häfla Bruk, som solavskärmningar, balkongräcken och fasadklädnad i cortenstål.

På en sluttande tomt på Guldheden i Göteborg ligger Kvarteret Nålskäran. En fastighet på sex våningar med 118 studentbostäder och tillhörande allmänutrymmen. Den mörkgrå stenfasaden kontrasteras med vackra detaljer i cortenstål. De utvändiga solavskärmningarna, balkongräckena med sträckmetall och cykelförrådets fasad är tillverkat i corten. För tillverkningen av detaljerna står Häfla Bruk.

– Det var ett spännande projekt med mycket tillverkning i cortenstål. Vi fick ta fram en hel del speciallösningar, framförallt till cykelförrådets fasad eftersom att det står på lutande mark, säger Marcus Eriksson, säljare på Häfla Bruk.

Förutom detaljer i corten har Häfla Bruk levererat raka trappor i varmförzinkat utförande, gallerdurk och bostadsräcken till projektet. För att kunna bibehålla föreskrivna krav på gångbredd för utrymning krävdes också en speciallösning för trappräckena. Det löste Häfla Bruk.

– Jag tror att vi valdes som leverantörer för att vi kan hantera det mesta. Vi har en bredd på tillverkningen och kan sköta allt från räcken, balkonger, fasadbeklädnad och som i detta projektet, även flera speciallösningar, säger Marcus Eriksson, säljare på Häfla Bruk.

Kvarteret Nålskäran är det första studentboendet i Sverige som certifierats med den högsta utmärkelsen Miljöbyggnad Guld.

Referensprojekt från Häfla Bruks AB

Brf Ängön

Brf Ängön

Nybyggnad | Göteborg | 150-200 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Göteborg med 103 lä...

NetOnNet

NetOnNet

Tillbyggnad | Borås | ca 35 mkr

Tillbyggnad av industri som består av en byggnad i Borås. Själva byggnationen...

Helix, Liseberg

Helix, Liseberg

Ombyggnad | Göteborg | 0,9 mkr

Ombyggnad av fritidsanl. utomhus i Göteborg. Själva byggnationen startade feb...

Rättscentrum, Västra Kajen

Rättscentrum, Västra Kajen

Nybyggnad | Jönköping | 150,0 Mkr

Nybyggnad av rådhus, tingshus som består av en byggnad i Jönköping på 6 vånin...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår