Inblandade företag

Formica Skandinavien AB

Designer Kent Johansson på Kenjo – Öppna rum valde VIVIX® fasadskivor när han fick uppdraget att rita en ny villa i det lilla fiskesamhället Glommen utanför Falkenberg. För att knyta an till områdets karaktär på ett modern och miljövänligt sätt användes VIVIX fasadskivor i färgen Alpino som beklädnad på både hus och carport.

I området finns en tradition av att beklä husen med eternitplattor. Johansson valde dock att komplettera de andra miljövänliga valen såsom invändig träpanel och takpannor av lertegel med VIVIX fasadskivor, ett modernt och dessutom hållbart material. – Tanken var att få en underhållsfri fasad som skulle knyta an till området och traditionen med fasader av eternitplattor, säger Kent Johansson.

Glommen är ett litet fiskesamhälle med hus nära havet, vilket gjorde att ett material som klarar hårda väderförhållanden behövdes. VIVIX fasadskivor är motståndskraftiga, hållbara och slagtåliga samt väder- och UV beständiga, vilket gör dem idealiska i miljöer som dessa.


Produktkopplingar

VIVIX® by Formica Group

VIVIX+® från Formica Group är en serie högpresterande fasadskivor för vackra och hållbara fasader med lågt und ...


Relaterade projekt

Villa Kristina

Villa Kristina

Göteborg


Vintrie byar

Vintrie byar

Nybyggnad | Malmö | ca 23 Mkr

Nybyggnad av enbostadshus som uppgår till 23 byggnader i Malmö med 23 lägenhe...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår