Från idrottsplats till attraktiv mötesplats - Tomelilla IF

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Unisport Scandinavia AB

Redan när Tomelilla IF stod inför beslutet att anlägga en konstgräsplan 2010 föddes idén om att skapa en attraktivare idrottsplats och utnyttja den kvarvarande grusplanen på ett bättre sätt. Projektet har rullat i många år och för ca 1 år sedan kom Unisport med i bilden som bollplank och rådgivare för att hitta ett koncept anpassat för de behov som fanns.

En mötesplats tillgänglig för alla
Resultatet blev, utöver en konstgräsplan, även en mulitsportarena anpassad för fotboll, basket, tennis, innebandy och handboll, ett utegym och en hinder- och motorikbana. Ett helhetskoncept där flera olika aktivitetsytor nu har förvandlat idrottsplatsen till en attraktiv plats tillgänglig för alla.

– Vi ville att det skulle bli mycket mer än bara en fotbollsplan, vi ville skapa en mötesplats. Så vi lyssnade på våra ungdomar och våra sponsorer och resultatet ser ni här, säger Mikael Björk, projektledare.

Genom att anlägga flera olika aktivitetsytor anpassade för olika nivåer av träning och rörelse attraherar man många olika grupper, samtidigt som man skapar en spontan mötesplats för alla, oavsett ålder, nivå eller bakgrund. Helt enkelt en plats för alla som engagerar och inspirerar till rörelse.


Produktkopplingar

Hinderbanor

Att erbjuda hinderbanor och motorikbanor i olika svårighetsgrader är ett enkelt sätt att inbjuda till aktivite ...


Relaterade projekt

Ny multiarena i Guldsmedshyttan

Ny multiarena i Guldsmedshyttan

Lindesberg

En multiarena med konstgräs där ungdomarna i området kan spela alla möjliga s...


Projekt utegym på Umeå Universitet

Projekt utegym på Umeå Universitet

Umeå

Utegym ger ett rörelserikt campus


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår