FLA Geoprodukter levererar ny valvbåge i Rörbäcksnäs

Datum: 7 Sep 2020

FLA GEOPRODUKTER har levererat en ny bro till bygget av den nya sträckan av väg 1053 förbi den nya flygplatsen i Sälen – Scandinavian Mountains Airport. Beställare är Trafikverket och Entreprenör är PEAB.

Valvbågen av typ UltraCor är monterad på platsgjutna betongfundament. Ändavslut är en jordarmerad stödmur av gabioner fylld med röd sten för att matcha det naturliga stenmaterialet i omgivningen.

UltraCor ingår i brotypen rörbroar som kännetecknas av att konstruktionen samverkar med omgivande kringfyllnadsmaterial. UltraCor har den största korrugeringen 240 x 500 mm och är den starkaste profil vi erbjuder.

Valvbågen i Rörbäcksnäs har en spännvidd på cirka 14,5 meter och är relativt stor för Sverige men UltraCor klarar spännvidder på imponerande 35-40 meter vilket gör att man idag kan bygga väldigt stora broar kostnadseffektivt. Rörbroar har kort byggtid och lägre klimatpåverkan än andra lösningar.

FLA Geoprodukter är en leverantör av produkter inom geoteknik och infrastruktur. Vi erbjuder bland annat tätskikt – geomembran och bentonitprodukter. Geosynteter – fiberduk, geonät dräneringsmatta och skyddsgeotextil. Gabioner, rörbroar, valvbågar och vägtrummor.

Referensprojekt från FLA Geoprodukter

Solberga Köpcentrum

Solberga Köpcentrum

Tillbyggnad | Strängnäs | 50,0 Mkr

Tillbyggnad av affärshus som består av en byggnad i Strängnäs. Själva byggnat...

Stingtorpet

Stingtorpet

Tillbyggnad | Heby | 229 mkr

Tillbyggnad av markanläggning i Heby. Själva byggnationen startade april 2014...

Atleverken

Atleverken

Nybyggnad | Örebro | 56 mkr

Nybyggnad av dammanläggning som består av en byggnad i Örebro. Själva byggnat...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår