Fasadbelysning: Ett unikt sätt att sticka ut

Datum: 16 Mar 2020

Alla typer av utomhusmiljöer tjänar på att lysas upp, utifrån estetik såväl som funktion. Vill ni sticka ut från mängden och samtidigt bidra med en attraktiv stadsbild så hjälper en bra fasadbelysning er långt på vägen.

Alla fastigheter är unika. Eftersom vi har många projekt i ryggen så kan vi vägleda er till de produkter som passar sig bäst till just er fastighet eller projekt.

Det finns många tillvägagångssätt när man ska belysa fasader: washers, up/downlights, markljus eller ljuslinjer mm. Bredstrålande (washers) belysning ger en mycket jämn ljusfördelning på fasaden. En ljuslinje markerar byggnadens avslutning mot natthimlen. Up/downlights ger fasaden en rytmisk indelning.

Populära produkter i dessa sammanhang är italienska Studio Due Archibar som producerar belysning i många olika utföranden. Vi har använt detta till t.ex. Hyresbostäder i Norrköping och Saab Arena i Linköping. Med Archibar-serien har man stora möjligheter att kontrollera och konfigurera ljussättningen utefter behov och smak. Vi kan också leverera ett anpassat styrsystem till detta.

Kontakta oss gärna för konsultation eller bara för att bolla idéer. Vi har som sagt lång erfarenhet av den här typen av belysning och kan hjälpa er från idé till slutresultat.

Referensprojekt från ASO Sweden

Crusselhallen

Crusselhallen

Linköping

Saab Arena

Saab Arena

Linköping

Globen Arena

Globen Arena

Inv. renovering | Stockholm

Inv. renovering av arena i Stockholm. Själva byggnationen startade januari 20...

Stockholms Konserthus

Stockholms Konserthus

Ombyggnad | Stockholm | 0,2-0,5 Mkr

Ombyggnad av nöjeslokal i Stockholm. Själva byggnationen startade juli 2017 t...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår