• Ett tillförlitligt partnerskap

Ett tillförlitligt partnerskap

Stockholm Centralstation uppfördes 1871 och har en lång och stolt historia. Byggnaden är K-märkt och har storslagna konstverk och spektakulär arkitektur vilket medför restriktioner när det kommer till ombyggnader.

Fastighetsägaren Jernhusen, AIX Arkitekter och Boon Edam har samarbetat för att hitta den bästa lösningen för denna historiska entré hall. Det var viktigt att återskapa estetiken och atmosfären samtidigt som man måste tillmötesgå moderna krav på flödeskapacitet och klimatmässigt förbättra miljön.

"Målet var att låta besökaren uppleva atmosfären i den här historiska byggnaden, från golv till tak. Vi ville också skapa ett naturligt möte mellan de nya och de gamla, säger Johan Rittsél, byggnadsantikvarie på AIX."

LÖSNING
Tre Crystal Tourniket, helglasade automatiska karuselldörrar med värmare integrerade i centrumlinjen. Utrustade med kollapsbara dörrblad som vid behov kan fällas ihop och skapa en utrymningsväg. Varje dörr har en flödeskapacitet på 1.740 personer per timme, per riktning. Karuselldörrarna skapar ett bekvämt klimat för Cava-bar och Café innanför entrén.

Dokumentation
 • Tourniket Tourniket

  Originalet bland karuselldörrar

  Öppna länk
 • Crystal Tourniket Crystal Tourniket

  Den stilrena karuselldörren helt i glas

  Öppna länk
 • NRG+ Tourniket NRG+ Tourniket

  Den första karuselldörren som genererar energi

  Öppna länk
 • Tournex Tournex

  En klassisk karuselldörr med hög kapacitet

  Öppna länk
 • Duotour Duotour

  En karuselldörr och skjutdörr i ett

  Öppna länk
 • Twintour Twintour

  En unik lösning med dubbla karuselldörrar

  Öppna länk
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår