Ett hållbart byggsystem

Datum: 12 Jun 2019

Vi bygger en hållbar framtid med betong som fundament!

Genom att tillverka betongelementen inomhus i vår produktionsanläggning sparar vi tid och minimerar fel och spill. Vi utför sedan ett snabbt, enkelt och kvalitetssäkrat montage på byggarbetsplatsen med väl uttänkta standardiserade komponenter och kopplingssystem. Vi levererar hela stommen, gärna med färdigmålad fasad och med fönster monterade. Med våra massiva förspända bjälklag får man stor flexibilitet med stora spännvidder utan pelare. Lågenergihus projekteras och byggs enkelt och tryggt med välisolerade, tysta och täta stommar.

Elementbygge minskar dessutom risken för fuktskador eftersom byggnaden tidigt kommer under tak. Jämfört med platsgjutet byggande bygger man snabbt på höjden även på en trång arbetsplats och med mindre personal. På vinterhalvåret behöver man inte oroa sig för låga gjuttemperaturer.

För vissa typer av byggnader används betongpelare- och balksystem och i andra fall kan ett bärande väggsystem vara lämpligast eller en kombination av båda systemen. Gemensamt för de olika byggsystemen är de stora fördelarna man uppnår genom att bygga med våra prefabricerade betongelement. Utseendet kan dessutom varieras genom att utnyttja olika former, reliefer, ytor och färger.

Vi är kända för att vara flexibla när det gäller betongprodukter. Så kontakta oss så fort som möjligt. Helst redan på projekteringsstadiet för att få bästa arkitektoniska, tekniska och ekonomiska lösning.

Se våra referensprojekt

Referensprojekt från UBAB Ulricehamns Betong AB

Stensötan

Stensötan

Nybyggnad | Solna | 200-250 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Solna med 105 lägen...

Ringstorpshöjden

Ringstorpshöjden

Nybyggnad | Helsingborg | ca 320 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Helsingborg med 192 lägenheter på 16 våningar v...

Bogesundsparken

Bogesundsparken

Nybyggnad | Jönköping | Ej officiell

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Jönköping med 46 lägen...

Hestra Parkstad

Hestra Parkstad

Nybyggnad | Borås | minst 50 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Borås med 38 lägenh...

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...