• Ett hållbart byggsystem

Ett hållbart byggsystem

Vi bygger en hållbar framtid med betong som fundament!

Genom att tillverka betongelementen inomhus i vår produktionsanläggning sparar vi tid och minimerar fel och spill. Vi utför sedan ett snabbt, enkelt och kvalitetssäkrat montage på byggarbetsplatsen med väl uttänkta standardiserade komponenter och kopplingssystem. Vi levererar hela stommen, gärna med färdigmålad fasad och med fönster monterade. Med våra massiva förspända bjälklag får man stor flexibilitet med stora spännvidder utan pelare. Lågenergihus projekteras och byggs enkelt och tryggt med välisolerade, tysta och täta stommar.

Elementbygge minskar dessutom risken för fuktskador eftersom byggnaden tidigt kommer under tak. Jämfört med platsgjutet byggande bygger man snabbt på höjden även på en trång arbetsplats och med mindre personal. På vinterhalvåret behöver man inte oroa sig för låga gjuttemperaturer.

För vissa typer av byggnader används betongpelare- och balksystem och i andra fall kan ett bärande väggsystem vara lämpligast eller en kombination av båda systemen. Gemensamt för de olika byggsystemen är de stora fördelarna man uppnår genom att bygga med våra prefabricerade betongelement. Utseendet kan dessutom varieras genom att utnyttja olika former, reliefer, ytor och färger.

Vi är kända för att vara flexibla när det gäller betongprodukter. Så kontakta oss så fort som möjligt. Helst redan på projekteringsstadiet för att få bästa arkitektoniska, tekniska och ekonomiska lösning.

Se våra referensprojekt

Dokumentation
 • Flerbostadshus Flerbostadshus

  Att bygga bostäder med prefabricerade betongelement från UBAB är en ovanligt klok lösning; ekonomiskt, energismart och estetiskt.

  Öppna länk
 • Hallbyggnader Hallbyggnader

  Hallbyggnader av betongelement är en säker investering för framtiden.

  Öppna länk
 • P-hus P-hus

  Våra byggsystem för parkeringshus är populära för sin rationella montering, funktionella resultat och för att de visat sig vara ett prisvärt alternativ.

  Öppna länk
 • Affärsbyggnader Affärsbyggnader

  Affärsbyggnader byggda med prefabricerade betongelement från UBAB är en ovanligt klok lösning; ekonomiskt, energismart och estetiskt.

  Öppna länk
 • Idrottsanläggningar Idrottsanläggningar

  Idrottshallar av betongelement ger ringa underhåll.

  Öppna länk
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår