Ett bra inomhusklimat

Datum: 2 Dec 2020

Ett bra inomhusklimat – ren och frisk luft I bostaden, I skolan och på jobbet!

Fokus på bättre inomhusklimat
Våra slutanvändare blir allt mer uppmärksamma på värdet av ett bra inomhusklimat, inte bara i bostaden utan även i skolan och på jobbet, för ökat välbefinnande, effektivitet och arbetsförmåga.

Ett bra inomhusklimat beror på många faktorer – där tillräcklig ventilation är en faktor, men även luftkvaliteten har en avgörande betydelse.

Designad för hygien
Det är viktigt att luften inte förorenas på vägen in i rummet. Därför är alla våra VEX-aggregat konstruerade i material och med komponenter som förhindrar uppbyggnaden av bakterier, dessutom är de enskilda modulerna och delarna lätta att rengöra.

Extra: certifierad hygien
Till vissa projekt kan det vara viktigt att kunna intyga att ventilationsanläggningen lever upp till högt ställda hygienkrav. Därför kan du nu välja att beställa våra VEX4000 modulaggregat som VDI-certifierade aggregat. Detta betyder att aggregatet uppfyller en rad hygienriktlinjer och att detta är certifierat av ett oberoende laboratorium.

VEX-aggregat - Designad för bra hygien

Bra luftkvalitet kräver också ett rent ventilationsaggregat
Vi vill ha ren och behaglig luft i de rum där vi befinner oss. En ren och hygienisk ventilationsanläggning är en förutsättning för att kunna sprida ren luft i bostaden, i klassrummet, på förskolan eller på kontoret.

Om ventilationsanläggningen kan hållas ren och hygienisk avgörs av två villkor, dels vilka material och komponenter den är byggd av och dels hur pass enkel konstruktionen är att rengöra.

Alla våra kompakta och modulbaserade ventilationsanläggningar är designade för att vara enkla att underhålla och rengöra. Syftet är att förhindra sjukdomsalstrande organismer eller skadliga kemikalier släpps ut i luften.

Det tyska ingenjörsförbundet VDI har sammanställt en rad riktlinjer rörande hygien i ventilationsanläggningar
(VDI 6022-1). I Tyskland och andra europeiska länder har det under flera år varit ett marknadskrav att ventilationsanläggningar ska konstrueras enligt VDI 6022-1, men nu märker vi även att detta efterfrågas i Norden.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår