ESD är mer än ESD

Datum: 19 Maj 2017

Det vill säga att ofta kan man få förfrågan om att leverera ESD beläggningar utan närmare specifikation över de elektrostatiska egenskaper golvet skall ha. Idag finns det nämligen tre olika kategorier ESD beläggningar som skall uppfylla olika funktioner samt tillfredsställa olika standarder.

ESD-beläggningar som skall förhindra explosioner och som används där det lagras/hanteras explosivt material. Egenskaper skall dokumenteras i enlighet med TRBS 2153, också avseende färdigt installerat golv.

ESD-beläggningar som skyddar elektronisk utrustning och samtidigt skyddar människor mot stötar i miljöer där man kan bli utsatt för elektriska spänningar. Egenskaper skall dokumenteras i enlighet med DIN VDE 0100-410 (2007), också avseende färdigt installerat golv.

ESD-beläggningar som skall förhindra att elektrisk utrustning och produkter som innehåller känsliga elektriska komponenter blir förstörda. Egenskaper skall dokumenteras i enlighet med EN-61340-5-1 (07.2208) och ANSI/ESD-S.20.20-2007, också avseende färdigt golv.

Tillsammans med Sto Cretec kan Hesselberg Bygg nu erbjuda en bred portfölj av ESD-beläggningar som tillfredsställer de olika funktionskraven samt ett säkert system för jordning. Samtidigt finns det också andra valmöjligheter, t ex beläggningstjocklek, färg och ytstruktur (halksäkerhetsgrad). Tillsammans med kunden kommer vi alltid att kunna finna ESD beläggning med rätt egenskaper och samtidigt ett enkelt underhåll och lång livslängd.

Är du tillverkare eller leverantör? Kontakta oss

Vi hjälper beslutsfattare och inköpare att hitta nya produkter och lösningar i samband med att dom blir inblandade i nya byggprojekt. Kontakta oss så berättar vi mer!

FÅ NYHETER OM MATERIAL &
PRODUKTER - DIREKT I INKORGEN

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.
Läs mer...

OK, jag förstår