Ergofast tar energismarta fasader till ny nivå

Datum: 24 Jun 2019

Nice solpaneler för vertikalt montage finns i traditionellt svart och en mängd andra färger.

Nice solpaneler för ventilerade fasader är ett sätt att kombinera estetik med energiproduktion. Solpanelerna för vertikalt montage finns i en mängd färger och kan kombineras med andra typer av fasadskivor i bärverkssystemen.

Vertikala solpaneler i ventilerade fasader ger nya möjligheter att sänka en byggnads energi­ kostnader även på våra breddgrader, de levererar nära nog lika mycket energi som solpaneler som monteras på tak.

– Nice solpaneler finns i en mängd spännande färger vid sidan av det traditionellt svarta. Att ansvarsfullt arbeta för att spara energi och bidra till ett mindre ekologiskt fotavtryck ska inte behöva begränsa möjligheterna till estetiskt tilltalande byggnader, säger Thomas Nordendahl, teknisk chef på Ergofast.

Solpaneler från Nice är tunnare och lättare än traditionella solpaneler. CIGS tunnfilmsteknik baseras på ett skivformigt, ledande skikt av koppar, indium, gallium och selen (engl. CIGS). Fördelen ligger i den låga materialanvändningen – kristallina celler är idag cirka 200 mikron tjocka medan skiktets tjocklek på CIGS­absorbenten är mindre än 2 μm – utan att energi­ prestanda påverkas negativt.

– Nice solpaneler kan användas som dominerande fasadskiva i ventilerade fasader eller integreras som formgivningselement tillsammans med Alpolics metallkompositskivor eller Mosas keramiska skivor, fortsätter Thomas Nordendahl. Dessutom passar Nice perfekt in i BWMs bärverkssystem för en energipositiv fasad.

Läs mer i produktbladet.

För mer information kontakta:
Thomas Nordendahl, Technical Manager. thomas.nordendahl@ergofast.se
Kristian Henningsson, vd. kristian.henningsson@ergofast.se

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår