Epicenter

Innovationshuset Epicenter i centrala Stockholm är inget vanligt kontorshotell. Man vill istället erbjuda en miljö där storföretag kan samarbeta med innovationsbolag i en kreativ och inspirerande miljö. Det är en flexibel kontorsmiljö där snabbväxande företag kan växa fritt.

En plats för gränsöverskridande samarbeten med en mix av allt från soloentreprenörer till storföretag. Epicenter har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result. Arkitektbyrån Codesign har varit involverade från förstudie till slutleverans i olika faser av projektet.

Inblandade företag

Paroc AB

På Epicenter har man valt att väva ihop inbjudande lounger, kafé, coworking-ytor, studios, innovationslabb och showrooms med mer traditionella kontor. Basmaterial som betong, glas och trä är utgångspunkten för den avskalade, lite råa miljön. Två scener för aktiviteter, program, föreläsningar och spontana möten har placerats strategiskt i anslutning till entrén.

Till Epicenter valdes PARAFON Step, ett nytt akustikkoncept där det är möjligt att själv bestämma design och färg. För Bornstein Lyckefors, som skapat konceptet, är PARAFON Step ett undertak som löser ljudproblematiken samtidigt som den bidrar till helhetsupplevelsen i rummet.


Produktkopplingar

Akustik

Akustiken i rummet påverkar oss människor på många olika sätt och studier visar tydliga samband mellan bullere ...


Relaterade projekt

Arenagaraget & TOLV

Arenagaraget & TOLV

Inv. renovering | Stockholm | ca 150 mkr

Inv. renovering av affärshus som uppgår till 2 byggnader i Stockholm. Själva ...


Biltema

Biltema

Nybyggnad | Gävle | >20 mkr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Gävle på ett våningsplan. S...


Börstil 11:8

Börstil 11:8

Nybyggnad | Östhammar | Ej angiven

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Östhammar på 2 våningar. Sj...


Bruksgatan 13

Bruksgatan 13

Helsingborg


Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...