Entrémattor för alla miljöer

Datum: 25 Jun 2019

Det första viktiga intrycket
Den ska vara välkomnande, estetiskt tilltalande och funktionell. Den ska fungera, smuts ska samlas upp, fukt och väta ska torkas upp så att omgivande golvytor skonas. Halkrisken ska minimeras. Dessutom ska den göra så att städkostnaderna minskar.

Att välja rätt matta
När man väljer matta så ska man välja utifrån vilken entrézon den ska ligga i och hur trafikerad entrén är. Därför erbjuder vi flera olika alternativ för att kunna tillgodose alla behov. Alla våra mattor håller hög kvalité, de är utvecklade för att klara vårt tuffa nordiska klimat. Garanti är en självklarhet. Lika viktigt som att produkterna fungerar, är att de är lätta att sköta och underhålla.

Här hittar du vår mattväljare!Ett urval av våra projekt
Vilken matta lämpar sig bäst i din entré? Låt dig inspireras av våra olika material. Fler projekt är t ex IKEA Kållered, Niagara Högskola i Malmö och Träffpunkt Simonsland i Borås. Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med vilket material som lämpar sig bäst för ditt golv och din miljö!

Se fler här!Entrémattor för alla miljöer
Vi erbjuder individuella, skräddarsydda lösningar som är baserade på vårt beprövade 3-zons rengöringssystem, ett begrepp som innebär att man fångar upp till 90% av smuts och fukt som förs in via entrén. Det mest optimala är en lösning i tre zoner, först en skrapmatta som tar hand om den värsta smutsen, därefter en kombinationsmatta som tar den fina smutsen och slutligen en torkmatta som även tar den sista vätan.

Läs mer här!Skrap eller tork? Eller en kombination?
Våra skrapgaller och mattor håller hög kvalitet, de är utvecklade för att klara vårt tuffa nordiska klimat. Slitaget beror förstås på miljö och trafikbelastning, därför erbjuder vi flera olika alternativ för att kunna tillgodose alla behov. Ibland finns det inte plats för att bygga en entré i två eller tre steg/zoner. Då rekommenderar vi en kombinationsmatta som klarar att både skrapa av grov smuts och torka upp väta.

Läs mer om våra produkterVi har verktygen
En entré kan ju se ut på många olika sätt. För det mesta är det en enkel rektangulär matta som behövs men ibland kan det finnas knepiga vinklar, rundade former eller pelare i brunnen. Då säkerställer man tillverkningen med att anlita en mätkonsult som mäter in allt på plats. Vid installation så levereras mattorna eller skrapgallret i hanterbara sektioner.

Läs mer om installation

Referensprojekt från Matting AB

Hus D Campus Valla

Hus D Campus Valla

Nybyggnad | Linköping | Ej officiell

Nybyggnad av bibliotek som består av en byggnad i Linköping på 8 våningar. Sj...

Vrinnevisjukhuset

Vrinnevisjukhuset

Ombyggnad | Norrköping | 700-900 mkr

Ombyggnad av sjukhus/lasarett i Norrköping. Själva byggnationen startade mars...

Östra sjukhuset, Göteborg

Östra sjukhuset, Göteborg

Nybyggnad | Göteborg | 1,9 MdKr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Göteborg på 8 våning...

Arlanda Express

Arlanda Express

Ombyggnad | Sigtuna | 1-1,5 mkr

Ombyggnad av centralstation i Sigtuna. Själva byggnationen startade oktober 2...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår