Enkla & säkra installationer

Datum: 17 Sep 2019

Genomtänkt & Beprövad

Speciella planlösningar, speciella användare, speciell teknik. För speciella krav hittar vi alltid smarta lösningar. När det gäller trähus är skydd mot fukt en särskilt viktig fråga. Därför har TECE utvecklat en speciell inbyggnadsfixtur där cisternen är säkrad i en vattentät påse - TECE Safetybag.

Fixturerna är anpassade till branschregler Säker Vatteninstallation 2016:1 och kan monteras utan bakomliggande tätskikt med godkänd tätskiktsleverantör.“Med TECE Safetybag går installationen mycket snabbare. Det är färre moment, samtidigt som det blir säkrare och tryggare.”
Sebastian Tervanen, Projektledare VS, Opal VVSVattencistern och spolrör omsluts av ett tätskikt (Safetybag) i kraftig åldersbeständig PVC. Fixturen kan monteras i utrymmen utan bakomliggande tätskikt.Safetybagen tätas på väggens framsida med flänsar runt spolknapp och spolrör.


Inbyggd läckageindikering mellan kakel och wc-skål – kräver inte extra bräddavlopp.


TECEprofil wc-fixtur med Safetybag.
Höjd: 1120 mm, frontaktivering. RSK: 7926157.


TECEprofil wc-fixtur med Safetybag.
Höjd: 820 mm, front- eller toppaktivering.
RSK: 7926159

Mer om produkten TECEprofil inbyggnadsfixturer

TECEprofil inbyggnadsfixturer

TECEprofil inbyggnadsfixturer är planerade ner i minsta detalj och lämnar inget åt slumpen vid monteringen. Fixturen finns i två olika höjder, både med och utan förmonterat tätskikt -TECE Safetybag.

Fixturerna med Safetybag har utformats speciellt för att underlätta montering i vägg och kan installeras utan tätskikt bakom cisternen. Spolcistern och spolrör är inkapslat av Safetybagen och gör installationen helt vattensäker.

TECEprofil inbyggnadsfixtur med Safetybag är testad och godkänd med tolv foliesystem: Alfix, Centro, LIP, CC Höganäs, Mira, Mapei, PCI, Schönox, Bostik, Weber, Ardex och Casco. Den är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation 2016:1 och har 25 års funktionsgaranti.

TECEplasorit: Version 8.3.2
TECEprofil inbyggnadsfixtur med Safetybag

TECEprofil inbyggnadsfixtur med Safetybag

Läs mer

Datablad: TECEprofil WC inbyggnadsfixtur

Läs mer

Datablad: TECEprofil WC inbyggnadsfixtur Safetybag

Läs mer

TECE Inbyggnadscistern Typgodkännande 1177

Läs mer

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...