Energieffektiva hallar med Träullit

Datum: 27 Jun 2018

Idag byggs många is-, sport- och simhallar av bygg- och inredningsmaterialet Träullit, dels för att skapa en bullerdämpad ljudmiljö, dels av hållbarhetsmässiga och värmeekonomiska skäl. Det homogena materialet har en öppen struktur som även hjälper till att reglera den relativa luftfuktigheten i rumsluften, vilket gör att det inte bildas imma i hallen.

Den höga värmelagringskapaciteten jämnar ut svängningarna i rumstemperaturen över dygnets timmar och bidrar till lägre uppvärmningskostnader totalt. Det breda utbudet av produkter för stommar, yttertak, väggar och undertak ger arkitekter och byggherrar möjlighet att minska miljöbelastningen och bygga moderna, hållbara byggnader där människor trivs.

För nybyggnation och ROT-projekt
Träullits produkter tillverkas av träull, vatten och cement och är anpassade för industriellt byggande med lika smidig montering vid nybyggnation som vid eftermontering och ROT-projekt. Materialet har dokumenterat hög motståndskraft mot brand, där Helväggselement har den högsta brandklassen REI360. Med cement som bindemedel får materialet en hög hållfasthet och det höga pH-värdet motverkar tillväxt av mögel och röta. Den cementbundna träullen är även en mycket god putsbärare.

Utvecklat för människor. Tillverkat av naturen.

Referensprojekt från Träullit AB

Brunnsparkskyrkan

Brunnsparkskyrkan

Nybyggnad | Tranås | Ca 25,0 Mkr

Nybyggnad av kyrka/missionshus som består av en byggnad i Tranås på 2 våninga...

Alviks torn

Alviks torn

Nybyggnad | Stockholm | Ej officiell

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Stockholm med 150 l...

Kungsholmsporten

Kungsholmsporten

Nybyggnad | Stockholm | 400,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 4 byggnader i Stockholm med 260 l...

Yasuragi Spa

Yasuragi Spa

Tillbyggnad | Nacka | Ej officiell

Tillbyggnad av hotell som består av en byggnad i Nacka. Själva byggnationen s...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...