En skiva istället för två: snabbare och bättre!

Datum: 6 Apr 2021

Att välja konstruktionsmaterial är inte alltid så lätt. Och just nu är tillgängligheten av trämaterial en särskild utmaning, som i sin tur har drivit upp priserna.

Men vi på James Hardie vill påminna dig om att det faktiskt finns en lösning med god tillgänglighet och rimliga priser på marknaden. En lösning som ger dig alla fördelar, i en enda skiva. Vi pratar förstås om vår fibergipsskiva fermacell®.

Vår fibergipsskiva är en 1-lagerslösning, vilket innebär att du slipper ha bakomliggande skivor i dina väggar. Det räcker alltså med en skiva för att få en hög stabilitet, styrka och slaghållfasthet, samt en gipsskiva som du utan problem kan skruva upp saker i. Utöver det, är vår skiva en bättre lösning även när det kommer till såväl brandmotstånd som akustikdämpning.

Genom att använda endast en skiva, som dessutom kan klamras upp, kan du spara tid på montering. Med minskad logistik och hantering blir jobbet lättare och 1-lagerskivan sparar även invändigt utrymme, då det tar mindre plats att använda ett lager än två.

Tack vare att vår skiva enbart består av återvunnet papper, gips och vatten så tillhör fermacell® fibergipsskiva de skivmaterial som ger ett av de absolut lägsta CO2-avtrycken på varje producerad kvm, vilket är en stor miljöfördel.

Om du vill ha mer information om fermacell® fibergips, eller behöver hjälp inför nästa projekt, så står vi redo. Kontakta oss här:

Mer om produkten Fibergips standard

Fibergips standard

I fabriken smulas återvinningspappret i småbitar som därefter upplöses i vatten. Det torra gipspulvret tillsätts och massan läggs på produktionslinjens transportband. Därefter pressas massan, härdar, torkas och slipas avslutningsvis till rätt tjocklek och skärs till.

Gipsmassan innesluter varje enskilt pappers fiber, och det är förklaringen till fibergipsets styrka. Plattorna är homogena i hela tvärsnittet, och mister därför inte sin styrka om ytan skadas lite. P.g.a. materialsammansättningen är fermacell-skivor lika lämpliga för brandskydd och våtrum som vanliga byggskivor.

fermacell fibergipsskivor innehåller inga hälsovådliga ämnen. Eftersom lim inte används uppstår ingen odör, samtidigt som den homogena plattstrukturens andningsförmåga förbättras. fermacell fibergipsskivor får därför toppbetyg i alla inneklimatundersökningar.

Fibergips standard

Fibergips standard

Produktöversikt

Läs mer

Tillbehör till fibergips

Målarbehandling Fermacell fibergips

Läs mer

Monteringsanvisning väggar och innertak

Läs mer

Rambeskrivning Fermacell fibergips och Fermacell Powerpanel H2O

Läs mer

Fermacell - Orange Book

Läs mer

Fermacell - Konstruktionsöversikt

Läs mer

Byggvarudeklaration Fibergips

Läs mer

Certifikat SC0226-09 Fibergips byggskiva

Läs mer

ETA Fibergips

Läs mer

Säkerhetsdatablad Fibergipsskiva

Läs mer

Typgodkännandebevis FERMACELL® innerväggar

Läs mer

BIM Objekt

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår