Designad säkerhet!

Datum: 23 Nov 2011

ATAB-Trappans kvalitetsmärkning Safe Design uppmärksammas alltmer av både privatkunder och arkitekter. Konceptet bygger på att ta fram snygga lösningar som uppfyller alla nybyggnadsregler gällande säkerhet i trappor såsom bekvämlighet, skydd mot fall och barnsäkerhet.

Barnsäkra glasräcken
Det senaste tillskottet är bl.a. glasräcken till trappor med Design Ovanpåliggande steg där glasskivan är sidoplacerad och kan därför dras vid sidan om steget och på så sätt bli helt barnsäker. Den ena metoden är med s.k. Fixpoint-beslag som håller upp en härdad och laminerad glasskiva helt utan stödstolpar! Den andra metoden är med sidoplacerade stålstolpar som sitter fast i en speciellt utformad stolpfot som i sin tur är fastskruvad i steget, denna metoden är speciellt lämplig när plansteget i sidled har ett överhäng utanför vangstycket.

Snygga halkskydd
Som ytterligare Safe Design komplement visas på de bifogade bilderna ett snyggt designinslag med halkskydd av två tunna infällda metallskenor. Dessa skenor sticker upp endast 0,5mm vilket gör att de samtidigt känns behagliga att gå på även utan skor. Det finns även en annan variant med frästa halkspår. Bild på detta finnes här.

Integrerad barnsäkerhetslist i bakkant
På bifogade bilder visas även snygg lösning på integrerad barnsäkerhetslist i bakkanten vilket inte bara har funktionen att småbarn inte skall trilla mellan stegen. Listen har även funktionen att den förhindrar att smuts trillar ner under trappan. Har man t.ex. två trappor över varandra så innebär det att man minimerar risken för att saker trillar ner på trappan under och därmed kan skada steg eller annat.

Safe Design – Din trygghet
ATAB-trappans långa erfarenhet av att tillverka trappor är en trygghet för kunden. Vi vet vilka regler som gäller och hur man designar optimala trapplösningar utifrån de förutsättningar som finns på byggplatsen. Förutom säkerheten med skyddsräcken och dylikt kollar vi att det finns tillräckligt med plats för trappan så att den blir bekväm och att man t.ex. inte slå huvudet i undertak. Vidare kollar vi upp så att trappan kan monteras på ett bra sätt så att den sitter stabilt i omgivande stommar eller så tar vi fram konstruktionslösningar för trappor som är helt fristående.
På ett antall ställen i Sverige har vi professinella montörer som även kan hjälpa till med måttagning vid beställning.

För mer info se vår hemsida www.atab-trappan.se
Ni kan även ta kontakt med oss på ATAB-Trappan direkt: Per-Ola Ström på 0372-65503 eller Tomas Winninge på 0372-65535.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår