Congrid och Derigo startade ett samarbete

Datum: 18 Maj 2020

Genom att arbeta tillsammans nås synergier som gagnar kunderna och branschen.

ICT-serviceleverantörerna Congrid och Derigo har inlett ett samarbete. Målet med samarbetet är att främja branschens utveckling genom att förbättra fullständig kvalitets- och arbetssäkerhetsstyrning, från byggarbetsplatsen till den högsta ledningen. Lösningen som skapats av dessa finländska företag främjar kvalitetsledningsprocesser inom byggbranschen genom att erbjuda en rapporteringsvy för kvalitet och säkerhet färdigt anpassad till branschens behov. Lösningen kombinerar projektstyrningsverktyget Derigon Pro3 och Congrid-systemen med hjälp av öppna gränssnitt.

Inom denna traditionella bransch har man övergått till en fas där verksamhetsprocesser digitaliseras i rask takt genom att utnyttja moderna ICT-lösningar. Congrid och Derigo vill betjäna byggbranschen genom att skapa nya lösningsmodeller för att hjälpa företag att bli mer internationella.

”I och med digitaliseringen inom branschen samlas information systematiskt från olika källor som beslutsstöd. Problemet är att informationen är utspridd i separata system. Här ville vi med Derigo göra arbetet enklare. Vårt samarbete skapar en unik systemhelhet för kvalitets- och säkerhetsledning till våra kunder”, berättar Congrids verkställande direktör Timo Makkonen.

De fördelar som samarbetet ger slutanvändarna är arbetssäkerhet och kundnöjdhet, ökad kostnadseffektivitet och informationsbaserat ledarskap. När aktuell information enkelt finns tillgänglig i begriplig form kan olika säkerhetsnivåer på olika avdelningar och byggarbetsplatser jämföras sinsemellan. Detta gör det möjligt att omedelbart kunna reagera på avvikelser och på så sätt förbättra transparensen i lägesinformationen på alla nivåer.

”Vi har redan under flera år samarbetat delvis med samma kundrelationer, vilket gjorde det naturligt att fördjupa samarbetet ytterligare för att kunna erbjuda våra kunder en ännu mer omfattande systemhelhet för digitalisering av projekt. Samarbetet öppnar även nya möjligheter till ökad internationell affärsverksamhet hos båda bolagen”, konstaterar Derigos verkställande direktör Jukka Vornanen.

Programföretaget inom byggbranschen Congrid har utvecklat en digital plattform för kvalitets- och arbetssäkerhetsstyrning på byggarbetsplatser. Företaget som grundades 2013 av specialister inom byggbranschen främjar kvalitetsledning av byggprojekt genom information som hjälper olika parter att förstå vad som har byggts och varför.

Expertföretaget Derigo som är specialiserat på datahantering och processutveckling erbjuder digitala lösningar för ett smidigt införande av verksamhetsmodeller och implementering av dem i hela organisationen. Företagets huvudprodukt, Pro3-systemet, erbjuder användarna en digital arbetsmiljö för genomförande av projekt med syfte att förenhetliga företagets tillvägagångssätt, dokument och bakgrundssystem till en fungerande helhet.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår