Congrid - Den digitala lösningen i byggbranschen

Datum: 13 Sep 2019

Det är en förutsättning för konkurrenskraftiga byggföretag att nyttja digitala lösningar i framtiden. Branschen är känd för sin långsamhet när det gäller att börja använda tekniska innovationer. Byggbranschen har egenskaper som bör beaktas när du startar digitaliseringsprocessen, när du väljer leverantör av programvara är det viktigt att uppmärksamma vad som omfattas av tjänsten. En framgångsrik implementering av digitala verktyg kräver en tjänsteleverantör som erbjuder mer än bara produkten. En viktig aspekt att tänka på är att leverantören faktiskt känner till byggbranschen och verkligheten på fältet - samt erbjuder en lösning som är användarvänlig och skapat för just för byggbranschen.

Innan Congrid användes oftast papper, penna samt Excel-filer
Congrid grundades 2013 när några unga byggmästare blev frustrerade över användningen av papper, penna och Excel-filer för att övervaka kvaliteten och säkerheten på byggarbetsplatserna. Saker borde kunna göras mycket bättre, snabbare och framförallt säkrare. Congrid-appen som vunnit ett flertal utmärkelser uppstod från dessa tankar.

Congrid är ett skräddarsytt verktyg för digital kvalitets-och säkerhetsdokumentation. Congrids molnbaserade programvara ger användarna en plattform för samtliga byggprojekt på ett lättöverskådligt sätt oavsett projektets storlek. Congrid maximerar byggarbetsplatsens produktivitet och förbättrar säkerheten. Våra kunder består av entreprenörer, byggherrar och konsulter i Norden.

Varför Congrid?
  • Bättre förståelse och process för kvalitetssäkring
  • Kvalitets- och säkerhetsdokumentation som görs enkelt och snabbt med applikationen
  • Dokumentationen kan ses och godkännas i realtid även av byggherren
  • All data finns säkert sparad i molnet och är enkelt att nyttja även efter att projektet är slut
  • Programvaran utvecklas tillsammans med våra kunder
  • Följ kvalitetssäkringsarbetet för ditt projekt
  • Minska förseningar och kostnaderna för reparationer
Läs mer om våra nöjda kunder här!

Mer om produkten Congrid Live-Tjänst

Congrid Live-Tjänst

PROJEKT
Hantera varje projekts uppgifter och håll dig à jour om produktionssituationen. Med hjälp av analytiken ser du hur produktionen utvecklas inom delområdena kvalitet och säkerhet med en blick.

ARKIVERING
Alla besiktningar och kontroller som utförts med mobilapplikationen sparas automatiskt i Live- tjänsten. Dokumenten är alltid i ordning och lätta att hitta.

RAPPORTERING
Skicka besiktnings- och kontrollrapporterna direkt till projektparterna, utan extra arbete. Följ upp hur rättelseåtgärderna framskrider i realtid.

INFORMATIONSSÖKNING
Hitta projektets alla bilder och rapporter under hela projektets gång utan besvär. Uppgifterna lagras på rätt ställe och hålls i ordning.

https://congrid.se/livetjanst/

CONGRID LIVE-TJÄNST

Läs mer

Blogg

Läs mer

Tips om implementering av digitala verktyg Ladda ner vår E-bok gratis

Läs mer

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...